„KILAVA SEZONA“ – REZULTAT NERIJEŠEN - OTKAZAN PRELUK

  

                      Krajem ožujka trebao se voziti rally Kumrovec. Otkazan !. Prije desetak dana održan kronometar u Taru – dva bodovanju u istom danu. Krenulo je konačno !.

No, da bi kraj travnja dočekali s neriješenim rezultatom uvjerili smo se prije dan-dva.

Otkazan je autoslalom na legendarnoj Preluci.

Iz redova organizatora Autokluba Rijeka stiglo je šturo i taksativno priopćenje da se zbog samo 28 članarinom potvrđenih prijava za nastup natjecanje otkazuje i skladu sa…… Priopćenjima treba vjerovati.

I tako eto nas na 2 : 2 – „otkazana“ – „održana“ natjecanja. Dvije discipline nisu krenule po kalendaru koji broji čak 39 manifestacija. Puno ili malo. Očito puno !

Statistika je neumoljiva: Zanimljiv je pogled na Listu startnih brojeva za 2014.godinu u disciplini autoslaloma. Bez posebne nadoknade, jer je tome trenutno tako, broj za sebe i priču da se netko bavi automobilizmom zatražilo je za nepovjerovati ( ove sezone ) čak 98 vozačica i vozača iz 20 klubova. Jest da je to znatno manje od ranijih godina, ali ako se za nastup otvorenja sezone nadomak Rijeke prijavilo samo 28 iz 11 klubova, pitanje je što ovaj vikend radi preostalih 70 ponosnih vlasnika svog broja. No, niti na listi potvrđenih nisu neka imena koji bi ( i proteklih godina ne propuštaju ništa ) vozili i zatvorenih očiju ili u rikverc, samo da voze.

Živimo tu gdje živimo. Nije lako, sve je skupo, recesija grize, ali,… ali  98:28  i još jedan skor 20:11 stvarno je upitan podatak.

Bilo kako bilo nadati se da će slijedećeg tjedna izići sadržajna lista prijava za otvorenje brdske sezone u Skradinu. Možda slapovi Krke privuku više oktanaca. Kumrovec i Preluk očito su dio povijesti različitih segmenata življenja.Uostalom rezultat konačno u svibnju mora prijeći u korist ODRŽANIH. U protivnom, sklisko nam se piše. Žuto-crvena zastavica je na stazi ! Pazi !

(mik)