KODRIĆ DRUGI U FRANCUSKOJ

  

Zapažen međunarodni uspjeh hrvatskog kartinga

 

                   Mladi hrvatski kartingaši i ove sezone nastavljaju izvanredne uspjehe na međunarodnoj sceni. Posljednja informacija o novom senzacionalnom rezultatu stiže iz Francuske.

U drugoj ovogodišnjoj utrci WSK Euro Serije u francuskom Val D'Argentonu Martin Kodrić osvojio je drugo mjesto finalne utrke klase KF3.  Da će njegov nastup u konkurenciji čak 34 vozača iz 16 zemalja svijeta biti uspješan najavile su već vožnje na treninzima. Ostvario je sedmo  mjesto u kvalifikacijskom treningu i time ušao u Superpole utrku, utrku koju vozi samo 12 najbržih vozača prema vremenima kvalifikacijskog treninga i stigao je -  do pobjede! Uslijedile su potom kvalifikacijske utrke u kojima je osvojio po jedno treće, potom drugo  mjesto i na kraju dva puta pobijedio.

Briljantnim vožnjama osvojio je i prvu startnu poziciju za A finale, u kojem je također pobijedio. Zahvaljujući svim tim rezultatima u finalnoj je utrci startao s prve startne pozicije. Vodio jo do pred sam kraj utrke, no u posljednjem je krugu izgubio gotovo sigurnu pobjedu. Talijan Alessio Lonardi pobjeđuje, a treće mjesto iza našeg Kodrića zauzeo je Španjolac Alex Palou, koji je trenutno vodeći u poretku WSK Euro Serije. Drugo mjesto drži Lonardi, treće Britanac  Callum Ilott, a Martin Kodrić je na četvrtom mjestu  ukupnog poretka.

Rezultati: 1. Lonardi (Italija, Tony kart) 53,853, 2. Kodrić (Hrvatska, Fa kart) 54,048, 3. Palou (Španjolska, CRG) 54,200,...

Prvenstvo WSK Euro Serie nastavlja se od 20. do 24. Lipnja ( La Conca), no prije toga Martin će nastupiti u utrci Prvenstva Velike Britanije već slijedećeg vikenda. (m)