KRONOMETAR I OSV - BUZET I VOĆIN DOMAĆINI NATJECANJA

  

Auto i karting liga Zapad

 

                       U Buzetu se u nedjelju 15. srpnja nastavlja ovogodišnje Prvenstvo Auto i karting lige Zapad u kronometar vožnji natjecanjem „Memorijal Mladen Žulić i Moreno Komar“ u organizaciji Autokluba „Buzet autosport“. Iz imena je vidljivo da je natjecanje posvećeno Mladenu Žuliću i Morenu Komaru, tragično preminulim vozačima i sportskim radnicima buzetskog kluba.

Očekuje se nastup 30-tak vozača i vozačica, a staza je postavljena u buzetskom naselju Sveti Ivan u neposrednoj blizini Istarskog vodovoda. Duga je 740 metara.  Pored bodovanja za Prvenstvo Auto i karting lige Zapad sudionicima je ovo i bodovno natjecanje Prvenstva Istarske rivijere čiji je nositelj AK Skok racing.

U nedjelju od 8 do 9 sati je tehnički prijam i verifikacija u prostorima BUP-a, a službeni trening je u 9,50 sati. Prva od tri bodovne vožnje čija se vremena za konačan poredak zbrajaju je u 11 sati. Oko 18 sati podjela je priznanja najuspješnijima.

Pokrovitelj manifestacije je Grad Buzet – Mjesni odbor Sveti Ivan.

 

Prvenstvo Sjeverne lige

 

                         Autoklub „Oktan“ Voćin uz sportsku pripremu i tehničku realizaciju zagrebačkog Autokluba „Delta“ organizira u nedjelju 15. srpnja u Voćinu natjecanje Prvenstva Sjeverne lige i Otvorenog prvenstva Voćina u ocjensko-spretnosnim vožnjama. Nastup na „Nagradi Općine Voćin“ prijavilo je 18 vozačica i vozača iz sedam klubova koji će u Prvenstvo Sjeverne lige biti podijeljeni u tri klase prema duljinama automobila.

Voze se četiri ispita spretnosti na dijelu Ulice Josipa Martinca od Vatrogasnog doma do raskrižja s Dubrovačkom ulicom /raspelo).

Od 8,30 do 10 sati je verifikacija i tehnički prijam, svečano otvaranje manifestacije  u 10,55 sati, a start prvog ispita u 11,01 sati. Proglašenje najuspješnijih očekuje se oko 15 sati. (mik)