KRONOMETAR REGIJE ZAPAD U BUZETU

  

                         Autoklub „Buzet autosport“ u nedjelju 19. lipnja organizira treće ovogodišnje natjecanje Prvenstva Regije Zapad HAKS-a i Prvenstva Istarske rivijere u kronometar vožnji, a pod pokroviteljstvom Grada Buzeta i Mjesnog odbora Sveti Ivan.  Za natjecanje pod nazivom „Memorijal Moreno Komar 2011.“ u čast tragično preminulom članu kluba i vrsnom automobilistu priprema se posebna staza na prostorima kod Buzetske pivovare i Istarskog vodovoda u Sv. Ivanu. Biti će to staza duga 650 metara na kojoj se očekuje nastup 40-tak vozača i vozačica sa područja Istre, Kvarnera i Gorskog kotara.

Sudionici će biti podijeljeni u šest klasa serija do 1200 ccm, do 1600 i preko 1600 ccm, sport do i preko 1400 ccm i klasa „diesel“.

Tehničkim prijamom i verifikacijom u 9 sati počinje nedjeljna manifestacija za koju je trening predviđen u 10,15 sati. Voze se tri bodovne vožnje čija se vremena na kraju zbrajaju za konačni poredak, a start prve vožnje je u 11 sati. Svečanost podjele priznanja najuspješnijima je u 18 sati. (mik)