KRUG NA GROBNIKU - ZAVRŠNICA DRŽAVNOG PRVENSTVA

  

Poseban interes vlada za utrke Business VIP Kupa u Seat Cuprama

 

                      Automotodrom Grobnik drugi će put ove sezone ugostiti najbolje hrvatske vozače kružnih utrka. U organizaciji Auto sportskog kluba Kastavac čiji je partner Udruga Auto staza Grobnik u subotu 24. i nedjelju 25.rujna održava se „Nagrada Auto staza Grobnik 2016.“ za koju se u dvije službene konkurencije prijavio 31 vozač.

Ovog će vikenda na Grobniku završiti sezona kružnih auto utrka i bit će to odlučujuće vožnje Prvenstva Republike Hrvatske u kojem se u četiri grupe natječe 15 vozača iz osam klubova. Sven Gorup iz AKK Zanatlija, Marijo Barović (AK Župa Dubrovačka) i Maro Franić (AK Dubrovnik racing) vodeći su u svojim grupama poslije nastupa u Beogradu, Banja Luci i krajem srpnja na Grobniku. Ekipno su već davno novi naslov osigurali članovi AK Dubrovnik racing, ujedno najbrojnije ekipe kružnog prvenstva.

Velikim koracima naprijed korača, nakon nekoliko godina novi hrvatski kup. Make Safe Roads Business VIP Kup čiji je nositelj zagrebački Auto karting klub Zanatlija. Poslije promo vožnji na grobničkoj stazi u srpnju kojima su se predstavili, za bodove se vozilo na beogradskoj kružnoj stazi Ušće, potom na brdskoj stazi u Buzetu, a za treći ogled, prvi za bodove na Grobniku prijavljeno je čak 16 vozača, svi članovi matičnog AKK Zanatlija. Uz sadržajan dvodnevni program i posebne promocije kupa čiji je cilj promicanje svjetske globalne UN i FIA akcije „Sigurno u prometu“ sudionici kupa ugostit će i ponekog Vip vozača iz redova poznatih, a vozit će dvije bodovne utrke. Lidersku poziciju trenutno drži znani relijaš i nekad višestruki državni prvak Zagrepčanin Goran Popović koji je sakupio šest bodova više od do sada jedinog dvostrukog pobjednika Opatijca Rajmonda Terčića, dok identičan broj bodova na trećoj poziciji dijele Zagrepčanin Ivan Pokos i povratnik na staze Osječanin Zoran Kotromanović.

Subotnje jutro rezervirano je od 10,15 sati za treninge u kojima će se definirati startne pozicije, dok subotnji set utrka kreće od 12,35 sati. Nedjeljni program starta treninzima u 8,30 sati, a druge bodovne utrke tijekom vikenda kreću u 10,40 sati. Uz PH i VIP Seat kup tijekom dana na grobničkoj stazi i dijelu parka vozača odvijat će se sadržajan program i promo vožnje brojnih sudionika Grobnik Track Daya, tradicionalne i česte automobilističke manifestacije čiji je nositelj Auto staza Grobnik.

(mik)