RAGUSA RACING DOMAĆIN AUTOMOBILISTIMA

  

                  Vrijedni sportski suci Autokluba Ragusa racing ovog vikenda priređuju dva automobilistička natkjecanja pod jedinstvenim imenom „8.nagrada Ragusa racinga 2013.“. Prvo se u subotu 18. svibnja održava autoslalom, a potom u nedjelju kronometar vožnje. Oboje se boduje za Prvenstvo Hrvatske, ali i Prvenstvo Regije Jug HAKS-a.

Treće natjecanje autoslaloma ovogodišnje sezone okupiti će 47 vozačica i vozača iz 16 klubova među kojima su najbrojniji upravo domaćini. Vozi se u tri grupe serijskih, sprint i sportskih automobila unutar kojih su vozila raspoređena u po tri klase. Favorit sezone, do sada dvostruki pobjednik je mladi istarski as Nino Andrejević (AK Opatija) koji će se suprotstaviti vrsnim vozačima klubova krajnjeg juga Hrvatske koji su posljednjih sezona rijetki sudionici natjecanja širom Hrvatske upravo zbog skupih putovanja na natjecanja.

Kronometar vožnje po prvi su put izišle iz okvira svoje kolijevke Istre i Kvarnera, pa je to prvo natjecanje državnog prvenstva u tako udaljenom kraju. Interes je izuzetan, prijavljeno je 56 sudionika u šest klasa iz 19 klubova. Predvodi ih prošlogodišnji prvak prvog državnog prvenstva najmlađe domaće automobilističke discipline Zoran Vidmar iz AKK Petar Klepac Gerovo. Regiju Jug predstavljaju 34 vozača iz osam klubova pa će konkurencija biti žestoka.

Oba dana vozi se na karting stazi Banići u dijelu Industrijske zone Slano. Subotnji program autoslaloma počinje u 11,45 sati treningom, a prva od tri vožnje kreće u 14,15 sati. U nedjelju trening kreće u 11 sati, a prva vožnja u 13,30 sati. (mik)