LIDER PRVENSTVA GAJIĆ FAVORIT

  

HAKS Kup Formula driver

                       U nedjelju 9.listopada u organizaciji Autokluba „Poreč Motorsport“ u Limskom kanalu održava se treće ovogodišnje natjecanje najmlađe domaće automobilističke discipline „Formula driver“. „Hyundai Formula driver- 9.nagrada Kanfanara 2016.“ privukla je pažnju stotinjak sudionika od kojih je 50 u konkurenciji za bodove ovogodišnjeg sustava tri prvenstva: HAKS Kupa FD, Auto i karting lige Zapad (Istra,Kvarner i Gorski kotar) i Auto i karting saveza Istre. Ostali su u kategoriji promo vozača za Nagradu Kanfanara.

Drugu godinu za redom ponovo se vozi u pitoresktnom krajoliku Limskog kanala i prometnice od samog mora s usponom na magistralnom pravcu prema Poreču gdje se više godina vozila brdska auto utrka. Za Formulu driver, disciplinu koja je svojewvrsni spoj brdske utrke i autoslaloma pripremit će se staza duljine 3.000 metara uz devet „šikana“, odnosno usporenja koja imaju prvenstveno sigurnosni aspekt usporavanja na ravnim dionicama, ali i samo natjecanje čine izuzetno zanimljivim. Staza „Lim“  izuzetno je brza , čak najbrža u sustavu prvenstva, pa se očekuje da do izražaja dođu vozila jače snage. Favoriti su vodeći u prvenstvu,dvostruki pobjednik iz Buzeta i s Učke austrijski vozač Dragan Gajić koji nastupa u izvrsno pripremljenoj Opel Corsi, te pobjednik prošlogodišnjeg Prvenstva AKLZ Marino Milokanović (AK Skok racing) koji je u Ford Fiesti ST upisao dva druga mjesta. Za sam vrh poretka u Limu će se boriti i Zagrepčanin Vjekoslav Čičko, vozač Autokluba „Buzet Autosport“ u posebno pripremljenom Fiatu 500 i adut jednog od domaćina, suorganizatora AK Skok racing, Donald Milokanović u pojačanoj Zastavi 750. Ekipnu pobjedu najbrojnijoj (13 vozačica i vozača) i trenutno vodećoj ekipi Kupa AK Buzet Autosport pokušat će ugroziti Skok racing i pazinski Istra racing team. Vozači stižu iz deset klubova, a prema vozilima podijeljeni su u sedam različitih klasa.

Prijem vozača s verifikacijom i kontrolom vozila je u subotu od 15 do 18 sati, dok nedjeljni program počinje u 8 sati službenim treninzima. Start prve od tri bodovne utrke je u 10,30 sati, a proglašenje najuspješnijih oko 19 sati u Restoranu Fjord.

 

                                                                                                            Miroslav KRPAN