LOV NA TITULU „ PRVAKA SVIH PRVAKA“

  

Arena Zagreb domaćin vrhunskog automobilističkog događaja godine


                 U zagrebačkom Hotelu Antunović održana je konferencija za novinare o automobilističkoj manifestaciji “International Winners Championship“ - Međunarodna utrka prvaka za IWC pobjednika 2012. Organizatori su sa zadovoljstvom najavili  dosada neviđenu i najveću automobilističku utrku u regiji.

Veličinu i važnost utrke potvrđuje nastup ovogodišnjih automobilističkih prvaka s brdskih, kružnih i rally natjecanja desetak europskih zemalja i Hrvatske koji će u subotu 8. prosinca 2012. nastupiti u Areni Zagreb.

Dolazak na nastup potvrdilo je  48  automobilista podjeljeno u tri skupine: INTERNACIONALNI CUP sastavljen od 16 europskih prvaka koji dolaze iz Italije, Austrije, Njemačke, Slovačke, Mađarske, BiH, Srbije, Turske, Makedonije i Češke, NACIONALNI CUP sastavljen od 22 hrvatska prvaka  i NACIONALNI JUNIOR CUP sastavljen od 10 hrvatskih mladih vozača.

-Za ovo natjecatelje potrebno je veliko iskustvo kako bi se osigurao ulazak u finale i bit će svakako zabavno i zanimljivo. Većina  vozača su  dugogodišnji prijatelji i vrlo su povezana skupina, no kada se stave kacige na glave postaju potpuni stranci. Publika će imati prilike  vidjeti pravi spektakl. Kako bi podigli atmosferu u dvorani ćemo pripremiti zahtjevnu paralelnu pistu na kojoj će vozači istovremeno startati i nastupati u identično pripremljenim automobilima. Vozačima smo za nastupe pripremili  Fiat Grande Punto,  Renault Clio Cup, Audi R8  i KTM X-BOW, sve s ciljem kako bi svi vozači nastupili u ravnopravnim uvjetima u borbi za osvajanje  titule  “Pobjednik svih prvaka”, istaknuo  je  jedan od organizatora Juraj Puškar.

Na utrci će nastupiti i brojni  poznati i uspješni  hrvatski automobilisti. Dvojica zasigurno najistaknutijih i najtrofejnijih Niko Pulić i Juraj Šebalj kao gosti “pressice” nisu krili zadovoljstvo organizacijom i nastupom na ovoj utrci.

-Organizatorima skidam kapu i iskrene čestitke. Istina je da hrvatska zaslužuje ovakav spektakl i napokon će publika na jednome mjestu  imati priliku upoznati svjetske, europske i hrvatske automobiliste, izjavio je Niko Pulić trostruki europski prvak na brdskim stazama, višestruki državni  prvak u rallyu te kružnim i brdskim stazama, osvajač tri Zlatne i jedne Dijamantne kacige HAKS-a. Prema Pulićevim riječima javnost još nije svijesna ovog događaja čija će važnost biti vidljiva tek nakon završetka utrke, kao i iduće godine na Međunarodnoj utrci prvaka 2013.

Višestruki državni prvak u rallyu i osvajač dviju Zlatnih kaciga Juraj Šebalj, veseli se opuštenoj atmosferi i zabavi koja  ih očekuje.

-Uzmemo li u obzir kako ovakva natjecanja na svjetskoj razini već postoje, a da Europa u tom pogledu zaostaje velika je čast svim vozačima i ponosni smo što je upravo Zagreb domaćin ove manifestacije, zaključio  je Šebalj.

Posjetitelji će osim samog natjecanja imati priliku unutar zagrebačke Arene razgledati mnogobrojne natjecateljske automobile, opremu i proizvode svjetskih poznatih proizvođača  i izlagača iz zemlje i inozemstva. Također,  na dodatno veliko iznenađenje večeri koje priređuje organizator  odazvalo se preko 20 vrhunskih automobilista koji su zadnjih 30 godina svojim nastupima osvajali vrhunske rezultate i simpatije publike širom Hrvatske i Europe.

Program natjecanja 8. prosinca 2012.

 

15.00-16.00 Kvalifikacijske utrke  Nacionalni Junior Cup, juniorska konkurencija (do 24 godine)

16.00-17.00 Kvalifikacijske utrke Nacionalni Cup

17.00-17.30 Probne vožnje za Inter Cup vozače koji nisu trenirali u petak

18.00-18.30 Svečano otvaranje natjecanja i predstavljanje natjecatelja

18.30              Start prvog natjecateljskog para

22.30-22.45    Finale Nacionalnog Cup-a i Inter Cup-a

22.45-23.15    Finale Junior Cup

23.15-23.30    IWC finale

 

23.45              Svečano proglašenje rezultata i podjela nagrada

Popis vozača koji su dostavili službene prijave za nastup:

     NACIONALNI CUP

1.      Niko Pulić

2.      Juraj Šebalj

3.      Robert Bradarić

4.      Tomislav Muhvić

5.      Damir Mašić

6.      Dejan Dimitrijević

7.      Sebastian Čepar

8.      Ivan Pokos

9.      Ante Alduk

10.  Juraj Puškar

11.  Damir Habazin

12.  Nenad Lončarić

13.  Maro Slade

14.  Viliam Prodan

15.  Goran Sertić

16.  Saša Černeka

17.  Žarko Knego

18.  Jurica Majić     

19.  Đivo Franić

20.  Maro Franić

21.  Maro Barović

22.  Mario Jurišić

INTERNACIONALNI CUP

1.                  Piero Longhi           I

2.                  Luca Rossetti          I

3.                  Felix Pailer             A

4.                  Raffael Sulzinger    D

5.                  Mark Wallenwein   D

6.                  Mikica Vesnić        SRB

7.                  Dušan Borković      SRB

8.                  Zoran Kastratović   SRB

9.                  Pavel Valoušek       SK

10.              Martin Semerad      SK

11.              Laszlo Szasz           H

12.              Boris Miljević         BIH

13.              Istvan Kavecz          H

14.              Yagiz Avci              TK

15.              Martin Koiš             CZ

16.              Igor Stefanovski      MK

 

      NACIONALNI  JUNIOR CUP

 

  1. Nikola Belohradski
  2. Ivan Pulić
  3. Filip Magdić
  4. Hrvoje Čikor
  5. Kristijan Habulin
  6. Saša Radola
  7. Davor Mihelić
  8. Bojan Tomić
  9. Sven Gorup
  10. Dino Butorac

 

Automobilističke zvijezde na jednom mjestu, bogat zabavni program s nagradnim igrama – samo su dio sadržaja koji očekuje posjetitelje. Cijena ulaznica su od 80 do 150 kuna i može ih se kupiti putem Eventima te na blagajni Arene Zagreb. (mik)

Na snimci: Juraj Puškar, Juraj Šebalj I Niko Pulić