MEĐU DOBITNICIMA 7 VOZAČA HRVATSKIH KLUBOVA

  

Prvenstvo CEZ-a 2014.

 

                       Kraj svake natjecateljske sezone prigoda je za okupljanje najuspješnijih, pa će tako biti i u subotu 13.prosinca u Pragu.

Češki automobilistički savez domaćin je redovnog zasjedanja predstavnika zemalja okupljenih u FIA CEZ-u (Srednjeeuropska zona) koja predstavlja najorganiziraniji oblik regionalnog ustroja automobilističkog sporta u okviru Svjetske automobilističke federacije. Predsjednik CEZ-a je Zrinko Gregurek, glavni tajnik HAKS-a, ujedno i član FIA WMSC, svjetske automobilističke vlade. Zasjedanju i radnim sastancima prisustvovat će i Jean Todt, predsjednik FIA koji će na svečanoj sjednici uručiti priznanja najuspjeršnijim sudionicima  Prvenstva CEZ-a u 2014. i to u deset disciplina:slalom,autocross, brdske utrke sportskih i povijesnih vozila,kružne utrke, rallycross, crosscountry,rally sportska i historic vozila. Među 140 dobitnika priznaja biti će i sedam hrvatskih automobilista i to pobjednici u skupni „Production Cars“  rallya Juraj Šebalj i Toni Klinc ( AKK Sveta Nedelja), prvak Divizije 3 na brdu Istvan Kavecz, te pobjednik grupe N+A slaloma Laszlo Hernadi, koji je ujedno i drugoplasirani na brdu Divizije 2. Drugo mjesto Divizije 4 ostvario je još jedan Mađar koji brani boje AK Dubrovnik racing Laszlo Szasz. Prošlogodišnji prvak Europe na brdu Tomislav Muhvić (AKK Petar Klepac Gerovo) u okviru CEZ-a ove je godine ostvario treće mjesto Divizije 1, a u kategoriji 4 Povijesnih vozila Karlo Župan  (Belson Nostalgija Zagreb) također je treći.

Popslije deset godina krajem slijedeće 2015. Hrvatski auto i karting savez ponovo će biti domaćinom završnih zasjedanja i svečanosti nove natjecateljske sezone Prvenstva CEZ u kojoj se najavljuje stotinjak natjecanja u deset europskih zemalja, a čiji će se kalendar usvojiti ovog vikenda u Pragu. (mik)