MUHVIĆ LOVI POBJEDU U AUSTRIJI

  

FIA Prvenstvo Europe na brdskim stazama

 

                        Ovog vikenda (24.-26.travnja)  tradicionalnom  austrijskom automobilističkom manifestacijom  „43. Int. Rechbergrennen Hill Climb Grand Prix Austria“ što se održava  na stazi Tulwiz-Rechbergdorf dugoj 5.050 metara, drugom ove sezone nastavlja se FIA Prvenstvo Europe na brdskim stazama što će se sredinom rujna završiti u Istri tradicionalnom utrkom  „34. Buzetski dani 2015.“. Aktualni europski prvak Talijan Simone Faggioli (prototip Osella FA30) prošle je godine popravio svoj pet godina stari apsolutni rekord staze (prototip Norma M20 FC) sada u vremenu 1:55,366  minuta uz prosjek 157,4 km/sat.

Nastup je prijavilo čak 250 vozača iz 16 europskih zemalja, među kojima su i trojica vozača hrvatskih klubova.

Svoj drugi ovogodišnji europski nastup, poslije uspješnog otvorenja sezone u Francuskoj prije dva tjedna imati će mladi goranski automobilist, europski brdski prvak iz 2013.godine  Tomislav Muhvić iz Malog Luga, član AKK Petar Klepac. U Francuskoj je sa „Mitsubishi Lancerom EVO IX“ grupe N bio drugi s minimalnim zaostatkom iza prošlogodišnjeg prvaka „Starog kontinenta“ Kategorije I (turistička vozila) Makedonca Igora Stefanovskog, a u godini svog europskog trijumfa pamti superiornu pobjedu na austrijskoj stazi koju bi mogao ovog vikenda ponoviti i uz malo sreće pred 30-tak tisuća gledatelja. Put Austrije zaputili su se i dva Mađara, članovi AK Dubrovnik racing, Gabor Zoltan Balatincz u formuli Nissan Coloni 2.0 i Istvan Kavecz za upravljačem BMW E90 klase GT+3000.

Hrvatski automobilizam bit će zastupljen i u sudačkom dijelu – FIA tehnički promatrač za povijesna vozila je Boris Gorup, predsjednik Tehničke komisije za auto sport HAKS-a.

Dva treninga  se voze u subotu 26.travnja  od 9 do17 sati, a u nedjeljusu  na rasporedu dvije bodovne vožnje: prva u 9,30 sati, a druga u 14 sati. Proglašenje najuspješnijih je u 19 sati.

(mik)