Nürburgring - POBJEDA MARTINA KODRIĆA

  

Lijepa naša svirana u Nürburgringu


Mladi devetnaestogodišnji Samoborac Martin Kodrić na Nürburgringu je proteklog vikenda ostvario prvu pobjedu u Lamborghini  Blancpain Super Trofeu čiji je sudionik ove sezone.

Na pretposljednjoj, petoj ovogodišnjoj utrci, nakon mnogih mjesta na postolju, Martin se konačno popeo i na najvišu stepenicu podija i zasluženo i ponosno odslušao hrvatsku himnu! U konkurenciji  40 vozača u kvalifikacijama za obje utrke je ostvario je drugu startnu poziciju. U prvoj utrci je odmah u prvom zavoju bio prisiljen na vrlo široku putanju uslijed čega je pao na 12. mjesto. Odličnom vožnjom se ipak uspio probiti do 6. mjesta na kraju utrke. Pobjeda je pripala Latvijcu Heraldu Schlegelmichu ispred Talijana Spinellija i posade Cozzolino/Brauch.

U drugoj utrci odličnim startom uspio se zadržati vrlo blizu vodećem Schlegelmilchu koji je obje utrke startao s prve pozicije, ali ga je nakon pit stopa  i naš as pretekao. Kodrić se tako popeo na najvišu stepenicu podija i postigao povijesni rezultat, obzirom da nešto slično do sada nije pošlo za rukom nijednom hrvatskom vozaču. Pobjedničku utrku Martin Kodrić je tijekom 25 krugova, na stazi dugoj 5.148 metara vozio 51:38,474 minuta.  Drugoplasirani Schlegelmilch je zaostao 1,500 sekundi, a trećeplasirani Danac Dennis Lind 1,774 sekunde, što mu je bilo doboljno da učvrsti vodeću poziciju sa 88 bodova. Natjecanje prije kraja sezone što će se održati na španjolskoj stazi Valencia 1. i 2.prosinca na drugom je mjestu Talijan Vito Postiglione sa 79 bodova, dok treću poziciju bodovno  (69) dijele  naš Kodrić i Latvijac  Schlegelmilch.

Izuzetno zadovoljan i sretan ostvarenom pobjedom, dijeleći raspoloženje svog tima i obitelji Kodrić je nakon utrke izjavio: Konačno je došla i ta dugo očekivana pobjeda. Danas je sve prošlo kako treba i idem doma sa zasluženim prvim mjestom. Znao sam da mogu i nisam imao u planu ništa osim pobjede. Nakon starta sam bio drugi sve do pit stopa. Onda sam nakon odličnog ulaska i izlaska iz boksa prošao za prvo mjesto, napravio razliku i kontrolirao utrku do kraja. Sada su vrata za ukupnu pobjedu otvorena i u zadnjoj utrci sezone, u Španjolskoj se svašta može dogoditi. 

Početak prosinca treba iščekivati s nestrpljenjem.