REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA HAKS-a

  
                    U nedjelju, 4.ožujka  u zagrebačkom Hotelu International s početkom u 10 sati  održava se redovna godišnja Skupština Hrvatskog auto i karting saveza. Hrvatski auto i karting savez okupljao je u 2017. godini 65 klubova i 6 županijskih saveza čiji će zastupnici razmotriti izvješća o proteklom jednogodišnjem radu Saveza, isto tako i automobilističkog i karting sporta u nas, a razmotrit će se financijsko poslovanje i usvojiti plan za 2018. godinu.
Samo dan nakon što je predviđen počatak nove natjecateljske sezone, relijem u Kumrovcu, automobilistička i karting sezona izlazi iz „zimskog sna“ koji traje stotinjak dana. Protekla je sezona u mnočemu bila uspješna, kako brojem manifestacija, tako i sudjelovanjem hrvatskih vozača, ali i brojnim gostima iz inozemstva na međunarodno priznatim utrkama. Statistike kazuju da je održana 41 priredba s 52 bodovne cjeline, te 11 utrka u šest natjecanja „vip“ kupa u automobilizmu, dok je karting objedinio šest natjecanja s 12 bodovnih utrka. Ništa skromnija, prema još uvijek nepotpunom kalendaru za 2018.godinu,očekuje se i ovogodišnja sezona. Tijekom ožujka u pojedinim disciplinama vjeruje se u upis još poneke manifestacije u čak devet automobilističkih disciplina, od kojih će neka natjecanja biti održana u zemljama našeg okruženja: Sloveniji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori. Treba pridodati i očekivanih šest karting natjecanja ( svako s po dvije bodovne utrke) za koje se još nekoliko dana očekuju prijave mogućih organizatora, od kojih su pojedine u susjedstvu (Slovenija, Italija i Srbija).
U organizaciji Komisija za suce i volontere  dva stručna odbora HAKS-a – za auto sportove i karting sport, istoga  dana u Hotelu International rezervirano je vrijeme za redovni godišnji seminar obnove znanja (refrešing) svih sudaca HAKS-a u rangu specijalista koji će biti informirani o svim novostima za predstojeću sezonu, provesti raspravu sa sportskim direktorima i odgovornim dužnosnicima Saveza s početkom u 13 sati.

(mik)