NAGRADA ZAGREBA U ŠPANSKOM

  

Drugo prvenstveno natjecanje

 

                      Drugim ovogodišnjim natjecanjem nastavlja se ovogodišnje Prvenstvo Republike Hrvatske u kartingu. Nagrada Zagreba 2014. vozi se na stazi Karting centra Špansko u Zagrebu u subotu 24.svibnja, a organizator je zagrebački Autoklub „FM Team“. Utrka je međunarodna, upisana u FIA CIK kalendar, pa će uz 29 hrvatskih kartingaša iz 13 klubova nastupiti i osam vozača iz Srbije, te jedan iz Slovenije.

Dvadesetak dana poslije prvog ogleda i dvije bodovne utrke u Novom Marofu, na zagrebačkoj stazi koja u pripremnom periodu na žalost nije bila dostupna za treninge svima koji su to i željeli voljom domaćina staze nekima će prvi puta dočarati svoje čari tijekom slobodnih treninga što su na rasporedu u radni petak, što je još jedan razlog nemogućnosti dolaska još ponekog vozača uglavnom školskog uzrasta koji su u završnici školske godine obvezni i na školske izlete čiji se termini poklapaju sa ovom utrkom posebno nakon promjene ranije zakazanog termina na po dan ranije.

Nakon dvije novomarofske vožnje na „riječkoj“ utrci u najbrojnijoj klasi „Mini kart“ bodovno su se izdvojili vodeći Matija Jurišić (AK RI autosport) i trenutno devet bodova slabiji Jan Pokos (AKK Zanatlija Zagreb). Nastup u Zagrebu prijavilo je samo deset vozača od kojih polovica Riječana.

Sa po jednom pobjedom i jednim drugim mjestom bodovno izjednačeni na start u Španskom klase KF3 stižu Juraj Kovačić (KK Koprivnica) i David Šugar (AMKK  Cobra Virovitica). Iskusni internacionalac Kristijan Habulin (KK 1 Zagreb) dvostrukom je pobjedom zasjeo na čelo ljestvice vozača u klasi KZ2 sa čak 14 bodova prednosti ispred bodovno izjednačenih Luke Mavrina (KK 1) i Wiliama Mucaka (AKK Ivanić) kojima je ovo prva sezona u novoj – jačoj klasi. „Odrasli“ dečki ove su godine u zasebnoj petoj prvenstvenoj klasi KZ2 „Heavy/Master“. Samo je bod razlike između prvoplasiranog Renata Dujmovića (RI autosport) i Nikole Samaržije (KK Koprivnica). U ekipnoj konkurenciji minimalnu su prednost poslije Novog Marofa stekli članovi najbrojnije ekipe prvenstva Autokluba RI autosport ispred favorita prvenstva KK 1 Zagreb i AMKK Cobra Virovitica.

Sezona je tek počela, pa će svaki bod u svakoj utrci biti važan za jesenji skor završnice državnog prvenstva. Slobodni treninzi na stazi Špansko dugoj 1.035 metara na rasporedu su u petak,23.svibnja od 10 do 18 sati. Subotnji program počinje verifikacijom i tehničkim u 8 sati, jednosatni službeni treninzi i mjerenja vremena su od 10 sati, a 15 minuta kasnije mjerenje vremena za startne pozicije. Prva utrka kreće najmanjom klasom „limač“ u 13,30 sati, a druga u 15,10. Proglašenje najuspješnijih očekuje se  oko 17 sati. (mik)

 

Na slici: Matija Jurišić (AK RI autosport)

Snimio M.Krpan