NAJUSPJEŠNIJIMA 253 PRIZNANJA

  

Regija Zapad HAKS-a

 

NAJUSPJEŠNIJIMA  253  PRIZNANJA

 

                    Automobilistički savez Primorsko-goranske županije nositelj je Regije Zapad HAKS-a. U Društvenom domu Dražice u Općini Jelenje gdje mu je i sjedište, i ove je godine  domaćin  svečanosti proglašenja najuspješnijih sudionika prošlogodišnjeg Prvenstva Auto i karting lige Zapad HAKS-a  i Prvenstva Primorsko-goranske županije u auto sportu. Svečanost se održava u petak 7. ožujka  s početkom u 19 sati.

 

Regija Zapad  Hrvatskog auto i karting saveza obuhvaća većinu klubova s područja četiri susjedne županije – Istarske, Primorsko-goranske, Ličko-senjske i  Karlovačke i djeluje već devetu godinu. Usprkos sveprisutnoj recesiji tijekom 2013.godine bodovana su prvenstva Auto i karting lige Zapad na brdskim stazama, u auto rallyu, autocrossu, autoslalomu i kronometar vožnjama, te nakon niza godina i Kup u cross countryju. Na svečanosti će se dodijeliti 165 priznanja vozačicama i vozačima iz 18 klubova. S najviše trofeja svojim će kućama otići članovi Autokluba „Opatija“ osvojivši ukupno 24 među kojima je čak 12 prvih mjesta. Slijedi ih Autoklub „Buzet autosport“. Ekipni regionalni prvaci „zapadne lige“  su AK Buzet autosport (rally i cross country), AK Klek iz Ogulina (brdo), ASK Kastavac (autocross), AK Opatija (autoslalom) i AK  Istra racing team Pazin (kronometar).

 

U Prvenstvu primorsko-goranske županije bodovana su prvenstva  na brdskim stazama, rallyu, autocrossu, autoslalomu i kronometar vožnjama. Najuspješniji kolektiv je i u ovoj konkurenciji  Autoklub „Opatija“ sa ukupno 16 prvih, čime je ponovio prošlogodišnji status. Slijede ih  Ekipni su prvaci u asa 14 priznanja vozači Autokluba „RI autosport“. Županijsko prvenstvo u ekipnoj konkurenciji osvojili su AK Rijeka (brdo), AK Zrinski (rally), ASK Kastavac (autocross), AK Opatija (autoslalom) i AK RI autosport (kronometar vožnje).

Odlukom Upravnog odbora Automobilističkog saveza Primorsko-goranske županije dodijeliti će se i sedam posebnih priznanja među kojima su i dva mlada perspektivna riječka kartingaša za ostvarene uspjehe na državnom karting prvenstvu. (mik)

 

Snimak: Tomislav Muhvić – prvak Europe

(snimio M.Krpan)