NA KOTAČIMA - ZA EMU COLNER

  

Humanitarna akcija Autokluba Delta Timing

 

                   U moru čudnih vijesti, obeshrabrujućih i poražavajućih, nađe se i poneka, na žalost rijetka, pozitiva.

Ovog puta za to su se pobrinuli vrijedni i aktivni članovi zagrebačkog Autokluba „Delta Timing“  koji su se na sebi svojstven način uključili u humanitarnu akciju  za pomoć djevojčici Emi Colner pri kupnji krajnje neophodnog Vest aparata.

Ema je sedmogodišnja učenica prvog razreda zagrebačke Osnovne škole Ljubljanica koja boluje od cistične fibroze. Bolest joj je dijagnosticirana prije pet godina, a za daljnje liječenje nužna je kupnja aparata vrijednog 120 tisuća kuna koji nije na popisu besplatnog liječenja HZZO.

Potaknuti inicijativom za humanitarnim prikupljanjem sredstava, „Tajmingaši“ su se uključili organizacijom Humanitarne vožnje spretnosti simbolična imena „Za Emu Colner“.

U subotu, 17.svibnja na Južnom parkiralište „Končar“ ( kod Baštijanove ulice i Drvinja) od 9 do 14 sati očekuju se brojni ljubitelji vožnji automobilom, motociklom ili biciklom koji će sudjelovanjem u vožnjama spretnosti i doniranjem sredstava prema vlastitim mogućnostima, po svakoj pojedinačnoj vožnji u kojoj će startati zasigurno doprinijeti da se potrebna sredstva za skupocjeni aparat što prije prikupe. Obzirom na različite mogućnosti i uvjete vozača svega na kotačima  organizator će podijeliti sudionike  u dvije grupe – sport i rekreativna. Voziti će se uobičajena vožnja spretnosti između čunjeva za iskusnije „sportaše“, dok će rekreativci voziti ispit točnosti – na štopeticu. Voziti se može neograničeni broj vožnji, mijenjati grupe, a sve će to pratiti  prethodno uplaćena donacija za svaku vožnju. Prijave će se odvijati od 8,30 pa sve do 13,30 sati, što znači da će svatko stići dati svoj doprinos hvale vrijednoj akciji.

Autoklub „Delta Timing“ samo je jedan od subjekata koji su podržali ovu akciju, a značajno je spomenuti da je i prihod s nogometne utakmice GNK Dinamo - HNK Rijeka odigrane 12.travnja na Maksimiru išao u fond Humanitarne akcije „Za Emu Colner“.

Više informacija o akciji može se pronaći i na web stranici AK Delta Timing - www.delta-timing.hr. (mik)