Ovdje ste:   NA STARTU 75 POSADA

NA STARTU 75 POSADA

  

Otvorenje nove sezone – 5. INA rally Kumrovec 2016.

NA STARTU 75 POSADA

Stižu vozači iz sedam zemalja uz vrhunski vozni park  17 različitih marki automobila

                  Konačno ! Kraljicom autosporta otvara se hrvatska sezona ranije od uobičajeno.

Nova domaća  automobilistička sezona otvara se ovog vikenda u Kumrovcu organizacijom „5.Ina Rallya Kumrovec 2016.“ u organizaciji zagrebačkog Autokluba „Delta Sport“. Suorganizatori su Općina Kumrovec i Terme Tuhelj. Specifičnost i ovogodišnjeg izdanja kumrovečkog rallya je kompaktnost obzirom da se gotovo sve odvija u samom mjestu i neposrednom okruženju. Servisno parkiralište nadomak centra, startno-ciljna rampa pored Titove rodne kuće te brzinski ispiti bodovne konkurencije Prvenstva Republike Hrvatske  i Prvenstva Sjeverne lige HAKS-a su unutar pet minuta hodanja što je rijetkost i na daleko većim natjecanjima. Priznanje organizatorima je i prihvaćeno počasno pokroviteljstvo nad manifestacijom Predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović.

Rally je u kategoriji „sprint“ obzirom da mu je ukupna duljina tek 51,40 km, a četiri brzinska ispita  42,54 km što će sudionicima donijeti u konačnici 0,75 posto bodova.

 

SZILAGYI    ĆE IMATI POSLA

 

Na listi prijava prvog ovogodišnjeg rallya je pozamašnih 75 posada iz Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Italije, Austrije, Srbije, pa čak i daleke Kanade. Iz 18 hrvatskih klubova na otvorenje sezone stižu 47 posada predvođenih trostrukim  pobjednicima. Mađarski internacionalac Janos Szilagyi ove će godine na suvozačkom mjestu ponovo imati jednu vozačicu, ovog puta Katarinu Husnjak, a po novu pobjedu kreću u prestižnom „Peugeotu 207 S2000“. No, konkurencija je žestoka, među 17 marki automobila sa po 11 prednjače Peugeot i Renault, tek jednim manje Mitsubishi. Juraj Šebalj (AKK Sveta Nedelja) uz niz pobjeda svuga okolo traži i ovu u Kumrovcu s perovjerenim Mitsubishi Lancerom Evo IX, stižu mađarski asovi Krisztian Hideg (vozi za domaćina Mitsubishi Lancera Evo IX) i Antal Kovacs  i Toltan Lensce, obojica u Ford Fiestama R5, slovenski prvaci Darko Peljhan (Mitsubishi Lancer Evo X) i Rok Turk (Peugeot 208 R2), jedan od pobjednika Kumrovca Porečanin Daniel Šaškin (D.T. u Mitsubishi Lanceru Evo X), ali i hrvatski velikani Viliam Prodan (Opatija Motorsport u Peugeotu 208 R2) i brdski prvak Europe 2013. Tomislav Muhvić (Petar Klepac u Mitsubishi Lanceru Evo IX). I Tako nižu se imena, favoriti klasa, iskusni i manje iskusni. Veseli nekolicina mladih u novim automobilima, Slovenci stižu na „pripreme“ za svoju sezonu, čak 13 posada, a jedine amazonske i ovogodišnju sezonu otvaraju usamljene Zagrepčanka Gorana Hunić (AK Ina Delta) i Riječanka Maja Redžić (AK RI autosport) u Ford Focusu. Posljednji će sa starta krenuti najmanji automobil Fiat 126 Marka Ota M.Juričeva i Sande Tolić iz zagrebačke „Belson Nostalgije“.

 

VOZI SE VEĆ U PETAK KASNO POSLIJEPODNE....

 

Administrativni poslovi verifikacije posada  i tehničkog prijema vozila odvijat će se u petak 4.ožujka od 9 do 14,30 sati u prostorima Općine Kumrovec i tvrtke „Štefan“ Razvor. Prošlogodišnje iskustvo  manifestacije s dva večernja prologa – „super speciala“ u Termama Tuhelj (uz bazenski kompleks) ponavljaju se i ove godine, a obvezna su za sve sudionike iako ne ulaze u bodovni skor. Prva vožnja kreće u 16,45 sati ( uz prijenos Kreator TV), a druga dva sata kasnije, poslije čega slijede i posebne nagrade, te noćni „Rally party“.Rally za bodove  kreće u subotu 5.ožujka u 9,31 sat ceremonijalnim startom iz Muzeja „Staro selo“, a prvi BI SuperSport u 11,01sati. Vozi se istom dionicom po dva puta u svakom smjeru. Pobjednička posada očekuje se na cilju u 17 sati. Oktanski spektakl na otvorenju sezone je zagarantiran, a pobjednici neizvjesni.

(mik)