NOVE ODGODE OKTANSKIH PRIREDBI

  

Ledeno doba na hrvatskim prostorima 

Drugi puta odgođen „Pariz-Bakar“, a prvi puta skijering u Skradu

 

PARIZ-BAKAR

                   U treću sreću uzdaju se organizatori u nas najstarije, ali zasigurno i „najluđe“ oktanske manifestacije  - Maškaranog rallya Pariz – Bakar koji ove godine nemaju, za sada, previše  sreće. U samo sedam dana drugi su odgodili održavanje 21. izdanja ove tradicijske i prateće manifestacije 29. Riječkog karnevala. Vremenske neprilike i najava novog „vikend vala“ sibirske zime, snijega, leda, bure“ i tko zna čega sve ne na -7 i manje stupnjeva Celzijusa razlogom su pomjeranja na mogući ljepši vikend.

Ovogodišnje događanje, prema informaciji organizatora i planu sa glavnim pokroviteljem Turističkom zajednicom grada Rijeke održati će se  u subotu 18. veljače za kada je odgođena ( prvi puta ove godine ) i riječka Dječja karnevalska povorka. Tako će rally uz smrznutu dječicu „upasti“ u završni prebukirani karnevalski riječki vikend.

21. Maškarani rally Pariz – Bakar svi se nadaju konačno će ugledati svjetlo dana vjeruje se na suncem obasjanom Kvarneru u  subotu 18. veljače 2012. godine uz nepromijenjenu satnicu planiranu za ovu godinu.

 

SKRAD

 

Još jedan otkaz oktanskog događanja. Ekstremno loši vremenski uvjeti uzrokom su odgode planiranog  prvog ovogodišnjeg natjecanja u skijeringu Otvorenog prvenstva Ravne Gore „GO-KO 2012.“ čiji je nositelj Autoklub „Ravna Gora“, a trebalo se održati u subotu 11. veljače na stazi „Hribac – Hlevci“ nadomak Skrada  na dionici Ravna Gora – Skrad. Novi termin utvrđen je za subotu 18. veljače.

Skijering je sportska disciplina u kojoj sudjeluju vozač i skijaš, te iskazuju svoju umješnost savladavanja zimskih uvjeta na snijegom i ledom pokrivenoj stazi. Prije dvije godine obnovljeno je zanimljivo i krajnje atraktivno okupljanje automobilista i skijaša na – snijegu.

Organizator je češće suočen s problemom nedostatka snijega, ali ovoga puta ostvarila su se strahovanja da bi upravo velika količina snijega, jaki vjetar, te iznimno niska temperatura zraka onemogućila zanimljivu i atraktivno automobilističku manifestaciju na snijegu. Oktanci očito imaju velikih poteškoća sa novonastalim „ledenim dobom“ na Kvarneru i u Gorskom kotaru. Odgađanje je postalo svojevrsna – fora. Samo da tako ne bude kad okopni, zatopli i poveća se PDV, kada padnu maske, a stignu ledene poplave!!? (mik)

 

Snimci: M.Krpan