Ovdje ste:   NOVI KLINCI U KLUPAMA

NOVI KLINCI U KLUPAMA

  

U Rijeci startala druga generacija karting škole Prelučka legenda

 

                     Druga generacija Karting škole „Prelučka legenda“, a time i peti ciklus, počela je okupljanjem i prvim satom teorije u  prostorima Autoškole „Rijeka“.  Voditelju škole prof. Vanji Vešligaju prvoj prozivci odazvalo se 15 polaznika, djece uzrasta 5 do 16 godina koji će u predstojeća tri do četiri tjedna stjecati znanja i vještine upravljanja kartingom.

Karting škola „Prelučka legenda“ započela je prije godinu dana, a kroz četiri ciklusa prve generacije diplome škole steklo je 47 mladih. Nositelji projekta zajednički su riječki Autoklub „RI autosport“, Karting klub „Rijeka“ i  „Karting centar“ d.o.o. Rijeka koji upravlja prvom stazom za karting što se nepune dvije godine nalazi na Preluci.

Prva generacija polučila je izuzetne rezultate, hvaljena od mnogih institucija, a pokazalo se da je česta prezentacija u javnosti urodila plodom.

Tijekom tjedna teorijska će se predavanja održavati u centru Rijeke, da bi vikendom, prema posebnom rasporedu budući kartingaši upoznavali tehniku vožnje na kartodromu Preluk.

Po okončanju programa svi će polaznici pristupiti ispitima, te s diplomom o završenoj školi steći i pravo dobivanja natjecateljske licence Hrvatskog auto i karting saveza.

Pored nacionalnog sportskog saveza Hrvatskog auto i karting saveza, odnosno Odbora za karting šport školu su kroz različite vidove podržali Grad Rijeka, Zajednica sportova Primorsko-goranske županije, Automobilistički savez PGŽ i Zajednica tehničke kulture Rijeka.

I ove su godine planirana četiri ciklusa, a više informacija može se dobiti

na www.riautosport.hr ( e-mail:ri-autosport@vip.hr i 091 1521-303) ili  Kartodromu Preluk svakodnevno za sada od 10 do 18 sati ( www.kartingcentar.com ) tel. 622-362 i www.kartingklub-rijeka.hr. (mik)