Ovdje ste:   NOVI MAROF - DRUGI PUTA

NOVI MAROF - DRUGI PUTA

  

Nastavlja se karting sezona

 

                   Kartingaši su ubrzali tempo i samo dva tjedna nakon otvorenja nove sezone i prvog natjecanja sa dvije bodovne utrke, ponovo u Novom Marofu, u subotu 5. svibnja vozi se druga ovogodišnja karting utrka u Hrvatskoj. Organizator i ove „2. Nagrade OKŠ-a 2012.“  je  Odbor za karting šport Hrvatskog auto i karting saveza.

Na prvoj je utrci u četiri raspisane klase PH nastupilo 27 vozača iz devet klubova. Po svemu sudeći već će drugo natjecanje biti brojnije. Na listi prijava su 34 vozača u klasama PH i četiri u međuvremenu raspisanog „Rotax kupa“. Zastupljenost klubova povećala se za dva pa će ih po svemu sudeći biti 11.

 

Posebno raduje podatak da se broj najmlađih u klasi „Limač 50“ povećava i da će ih na start osam. Stižu neki novi klinci što je samo dokaz da se proteklih mjeseci, a možda i čitavu godinu u nekim sredinama radilo na ekipiranju i obrazovanju novih kartingaša. Klasa „Mini kart“ i dalje ostaje najbrojnija.  Damian Sekulić (Cobra Virovitica), Max Herendić (KK1 Zagreb) i  Jan Pokos (Zanatlija Zagreb), trojica najboljih poslije prva dva ogleda uz već neke nove konkurente s nešto manje sreće u prvim nastupima dobivaju i jakog takmaca – svojedobno državnog prvaka Muhammada Plićanića ( KK GB Zagreb) koji se priključuje ovoj skupni i klasi sa izgledima za plasman među pozicionirane na pobjedničkim postoljima.

U klasi „KG3“ nema promjena – nastupa isti sastav predvođen  dvostrukim pobjednikom otvorenja sezone i prvakom Wiliamom Mucakom (KK1).

Osam vozača za očlekivati je na startu najjače klase „KZ2“. Tomislav Pavlić (AKK Sveta Nedelja) sa dva prva mjesta najbolje se snašao na startu sezone, a „rane“ će morati liječiti državni prvak Filip Romić (Cobra) kako bi opravdao status najboljeg prošlogodišnje sezone. Priključuju se Marko Sitarić (Cobra) i Branimir Rojko (Koprivnica)  koji bi se mogli upustiti u borbu za čelne pozicije.

Da će biti zanimljivo – biti će.

Novoraspisani „Rotax kup“ okupiti će na prvoj utrci četiri vozača, a za vjerovati je da će se na narednima priključiti još poneki.

Ekipni plasman poslije dvije bodovne utrke samo potvrđuje da će borba dva kluba biti do zadnje minute. Višestruki prvak  i najtrofejniji klub zagrebački „KK1“ u laganoj je prednosti  samo tri boda ispred AMKK Cobra Virovitica. Korak još drži s malim odmakom i KK Koprivnica. U timovima, obzirom na zastupljenost po klasama, ali i „snagu“ pojedinaca prednjači „Kreator Racing team“ u sastavu Sekulić, Herendić i Kovačić.

 

Petak je ovoga puta dan slobodnih treninga od 10 do 18 sati. Subotnje  jutro od 8 sati rezervirano je 60 minuta za tehnički prijam i verifikaciju. Slijede od 10 sati službeni, a od 11 sati treninzi za mjerenje vremena za startne pozicije. Prva je utrka u 13,30 ( Limač 50) uoči  koje će u 13,15 sati uslijediti svečanost otvorenja manifestacije čiji je pokrovitelj  „RED BULL HRVATSKA“.  U 13,55 sati  starta preostali dio prvog seta bodovnih utrka, a drugi će krenuti u 15,10. Podjela prehara planirana je oko 16,40 sati. (mik)