KRONOMETAR VOŽNJA PRVENSTVA REGIJE ZAPAD - NOVI OGLED SEZONE U KANFANARU

  

                   Autoklub „Skok racing“ iz Brtonigle u sklopu cjelogodišnje promocije akcije „Desetljeće sigurnosti na cestama“ organizira u subotu 31. srpnja u Kanfanaru četvrto  ovogodišnje natjecanje  „16. Istarske rivijere“ u kronometar vožnji. Radi se o automobilizmu na kratkim kružnim stazama gdje svaki sudionik osnovom pojedinačnog vremena tijekom tri  kruga ostvaruje rezultat za konačni poredak. Ova disciplina značajna je za mnoge mlade vozače koji tako stječu potrebna automobilistička iskustva, drugi vozači nastupom upražnjuju ljetnu automobilističku pauzu,  a utrke obogaćuju automobilistička zbivanja i turističku ponudu.

Vozilo se ove sezone  dva puta na karting stazi u Taru, potom prvi puta u Buzetu, a i na improviziranoj stazi u centru Kanfanara očekuje se više od 30  sudionika iz sedam klubova Istre, Kvarnera i Gorskog kotara. „Hyundai Autokuća Košara – 4. nagrada Kanfanara 2011.“  boduje se za tradicionalno Prvenstvo istarske rivijere (otvorenog tipa) i Prvenstvo Regije Zapad Hrvatskog auto i karting saveza i to u šest klasa: do 1200 ccm, do 1600 i preko 1600 ccm, „sport“ do 1400 i preko 1400, te klasi „diesel“. Posebno se nagrađuju juniori, veterani, početnici, vozačice i ekipe. Staza je smještena na parkiralištu željezničke stanice i dijelu Istarske ulice, duga 600 metara i predstavlja pravu atrakciju. Svaki vozač vozi po tri vožnje sa po tri kruga i na kraju se za konačni rezultat sve tri zbrajaju.

Natjecanje u kronometar vožnji održava se u sklopu tradicionalne mjesne fešte „Jakovlje“, a pokrovitelji  su Općina Kanfanar i općinska Turistička zajednica. Manifestacija ima i humanitarni karakter kojom AK Skok racing u suradnji sa „Computer Shop Dario“ iz Sv. Lovreča organizira vožnje simulatorima, a cjelokupan prihod biti će doniran u dobrotovorne svrhe za pomoć Valetru Bernobiću.

Okupljanje sudionika je u 9 sati verifikacijom vozača i tehničkim prijemom vozila. Jednosatni trening počinje u 11,15 sati. Svečano otvorenje je u 13,55 sati, a neposredno potom počinju i vožnje što će potrajati  do 18 sati. Svečano proglašenje najuspješnijih i podjela priznanja je u 18,30 sati.

U Prvenstvu Regije poslije tri bodovanja vodeći je Marino Milokanović (Skok racing) koji je upisao tri druga mjesta generalke. Najveći rivali zasigurno će mu biti Buzećani Sanjin Prodan  i Zoran Vidmar, a obzirom i na konfiguraciju staze u Kanfanaru dobar se rezultat može očekivati i od prošlogodišnjeg pobjednika Donalda Milokanovića (Skok racing). (mik)