Nastavlja se brdska sezona

  
KAVECZ JURI ČETVRTU POBJEDU
 
Skradinska staza, jedna od najljepših u nas, očekuje duel Kavecz – Pereković
 
                       Šibenski Autoklub Mihovil organizator je 11.Nagrade Grada Skradina 2017. druge ovogodišnje utrke kojom se nastavlja Prvenstvo Republike Hrvatske na brdskim stazama. Međunarodna utrka na skradinskoj stazi 13. I 14. svibnja boduje se za Prvenstvo Republike  Hrvatske u kategoriji I i II, Prvenstvo povijesnih automobila i Prvenstvo Regije Jug HAKS-a (Dalmacija), kao i Šampionat Bosne i Hercegovine. Održava se pod pokroviteljstvom Šibensko-kninske županije, a broj prijavljenih obećava vrhunski automobilistički događaj na jednoj od ponajboljih i zasigurno najljepših hrvatskih brdskih staza dugoj 3.387 metara. Uz uobičajenu „šminku“ staze veliki iskorak učinjen je na postavi novih branika kojima je omogućen nastup formula i prototipova, a uspon od 11 na 139 metara nadmorske visine krije uspon od 3,48 posto.
Organizator je primio čak 105 prijava i to 78 domaćih iz 25 hrvatskih klubova i 27 vozača iz susjedne BiH koji će voziti za bodove svog državnog prvenstva.
Favorita su ovog puta dva. Prvi je zasigurno Mađar Istvan Kavecz (BMW E90 V84.0), član najbrojnije ekipe AK Dubrovnik racing, koji je na skradinskoj stazi do sada ostvario tri pobjede 2013.,2015. i 2016.godine, te je aktualni državni prvak.Drugi je vozač mlađe generacije, Zagrepčanin Domagoj Pereković (AKK Zanatlija) koji je svojim Mitsubishi Lancerom Evo IX prije pet dana ostvario petu pobjedu u nizu državnog prvenstva. Četiri uzastopne s kraja protekle godine, te netom ostvarenu na otvorenju ovogodišnje sezone na Sljemenu. Da li će Kavecz slaviti četvrti put u Skradinu i tako u broju pobjeda dostići Sinišu Krainca ili će to prvi put poći za rukom Perekoviću, znat će se u nedjelju poslijepodne.
As iz rukava može biti i povratnik na staze, pobjednik Skradina 2009.godine, Solinjanin Robert Bradarić u očito izvrsno pripremljenom Audiju A4 Quattro 1.8T. Uz borbu za sam vrh nemilosrdna bitka s vremenom vodit će se u niz klasa, ali i grupama hrvatskog prvenstva, kojima će se priključiti nešto brojniji vozači dalmatinskih klubova.
Subotnji program predviđa verifikaciju vozača i tehnički prijem vozila od 9 do 12 sati, neslužbene treninge od 13,30 do 15,30 sati, nakon kojih odmah slijede dva službena treninga. U nedjelju 14.svibnja u 11,30 sati organizatori su predvidjeli svečano otvaranje utrke, a potom u 12 prvu, a u 14 sati drugu bodovnu utrku.

(mik)