Ovdje ste:   OTKAZANA DVA RELIJA !!!

OTKAZANA DVA RELIJA !!!

  

OTKAZANA DVA RELIJA !!!

                    Samo dva dana nakon uspješno realiziranog „38. Croatia rallya 2011.“ stigla je neugodna vijest za ljubitelje rallya, ali i vozače. Naime, netom održano natjecanje Prvenstva Europe bilo je podijeljeno na dva dijela za bodove Međunarodnog regionalnog prvenstva Hrvatske i Državnog prvenstva Hrvatske. I tako poslije uvodna dva sprint rallya i jednog s koeficijentom 1 u travnju, na „Croatia rallya“ odrađen je dio ove godine bogatog (?!) domaćeg kalendara – jedno natjecanje sa koeficijentom bodova 1,5 i jedno sa jedan. Prvi dio sezone trebao je biti zaključen kroz 15-tak dana u Istri na 2. Istra rallyu. Ipak, tog natjecanja neće biti, barem ne u zacrtanom terminu:

- Bili smo primorani otkazati čak dva natjecanja u ljetnim mjesecima i to u lipnju Istra rally i srpnju Rally Novi Vinodolski čiji smo nositelji organizacije. Za sada nismo ih otkazali, bolje rečeno zbrisali u potpunosti. Prvo smo zatražili novi datum u rujnu za Istra rally, a oko Novoga još vodimo neke razgovore. Razlozi su problemi sa osiguranjem infrastrukturnih, prvenstveno smještajnih kapaciteta obzirom da je turizam ove godine izuzetno živ, rezervacije su brojne, turističke tvrtke koje su nam partneri u ovim projektima nisu bili u mogućnosti otkazati dolaske brojnih ino gostiju kojih će očito ovog ljeta u Hrvatskoj biti puno. Uz to poklopili su se i blagdanski dani koje turisti koriste za dolazak u Hrvatsku. Ovo je još jedan dokaz kako je na jadranskoj obali u sezoni koja se srećom po naše gospodarstvo produljuje i ranije i kasnije teško organizirati automobilističke priredbe – kazuje nam Moreno Luksetić, predsjednik Autokluba „M.R.C. Sport“ organizatora dva, za sada, otkazana natjecanja.

I tako ostaje nam mogućnost ukoliko Odbor za auto sportove Hrvatskog auto i karting saveza prihvati inicijativu i pronađe pravi posezonski termin da ipak u kalendar ponovo uđe ili jedan ili oba otkazana rallya. No, bez obzira na to ovogodišnja sezona predviđala je čak 11 rally natjecanja, od kojih tri sprint kratka rallya. Dosadašnji prosjek nastupa na pet održanih natjecanja u mjesec i pol u konkurenciji MRPH i DPH bio je 29 posada. Koliko ih može biti na preostalima tek će se vidjeti. Relijaši su tako neplanirano dobili dugi ljetni godišnji odmor do sredine rujna kada je u kalendaru rally u Opatiji.

A onda ih u dva mjeseca čeka još četiri ili pak – pet do šest natjecanja !? (mik)