OTKAZANA KARTING UTRKA PH U ČAKOVCU

  

                    Karting u Hrvatskoj proživljava zasigurno najveću krizu posljednjeg desetljeća. Raspis ovogodišnjeg Prvenstva Republike Hrvatske vodio je ka organizaciji šest natjecanja sa po dvije bodovne utrke, pravovremeno su predviđeni termini tako da je od travnja do listopada praktično svaki mjesec trebala biti održana po jedna utrka Otvorenog nacionalnog prvenstva i Prvenstva Republike Hrvatske. Međutim, nedovoljan broj prijava bio je razlogom otkazivanja prve utrke u kalendaru što je bila pripremana za sredinu travnja. Intenzivno se radilo na pripremi druge utrke čiji je nositelj i ovoga puta bio zagrebački  Autoklub „Info kart“ čijom je zaslugom u organizacijskom pogledu praktički spašeno i prošlogodišnje prvenstvo. Prije nekoliko dana, u predviđenim rokovima objavljena je lista prijava na kojoj se u sedam klasa našlo čak 32 vozača iz osam domaćih klubova. No, tri dana uoči održavanja utrke, a trebalo je to biti u nedjelju 29. svibnja na kartodromu „Belica“ u Čakovcu objelodanjena je vijest o otkazu utrke.

- Jubilarna 10. Nagrada Infosistema neće se održati obzirom da smo u samo dva dana primili dvadesetak odjava. Naime, mnoge vozače je iritirala netom donijeta odluka Odbora za karting šport HAKS-a da će se u sezoni 2011. iznimno pobjednicima i prvacima u klasama za PH moći proglasiti rezultati samo jednog natjecanja. I tako je većina zaključila da na ovoj utrci ne nastupi. Mi smo za utrku sve pripremili, a tome je i dokaz natjecanje za Prvenstvo Regije Sjever – kazao nam je jedan od vodećih ljudi organizatora Ivica Magdić.

Očito je da su problemi u kartingu daleko dublji o čemu ćemo narednih dana više pisati, a sveukupnosti problema „ulja na vatru“ prije koji dan dodala je još jedna odluka o otkazu. Naime Karting klub Koprivnica otkazao je utrku predviđenu za 2. i 3. srpnja.

Karting klub „Cobra“ iz Virovitice priprema utrku PH za 19. lipnja. Trebala je to biti treća u sezoni, a ako je i bude ( rok prijava još nije zaključen )  lako se može dogoditi da upravo njome bude otvoreno ovogodišnje krajnje neizvjesno državno prvenstvo, upravo onako kako je slučajnom greškom autora najave nedavno i objavljeno. Kuda ide hrvatski karting, vidi li se izlaz, da li će prvenstvo imati samo jednu, ali se sada ne zna koju, ili više utrka, teško je suditi. Odgovore ćemo pokušati pronaći u namjeri ublažavanja stanja ukoliko je ono uopće u ovom trenutku i moguće. (mik)