OTKAZANA UTRKA U VIROVITICI

  

                     Umjesto najave jublarne 15.Nagrade Virovitice 2015. što ju je planirao organizirati Auto karting klub „Cobra Virovitica“ na domicilnoj stazi prenosimo „obavijest“ o otkazu natjecanja – utrke Prvenstva Republike Hrvatske u kartingu. U „pismu piše“:

„Zbog nedovoljnog broja prijavljenih vozača, Organizator četvrtog natjecanja PH u kartingu AMKK Cobra Virovitica iz Virovitice ovim putem  obavještava sve zainteresirane kako je natjecanje pod nazivom „15.Nagrada Virovitice 2015.“ – OTKAZANO“.

 

Odbor za karting sport HAKS-a planirao je (upravo tako jer se još uvijek ne zna tko i gdje će ili bi mogao organizirati posljednju Kalendarom PH predviđenu utrku 4.listopada) šest utrka. Prva dva bodovna natjecanja, od kojih s početkom sezone prvo  čak sredinom travnja, za posljednjih sezona neuobičajen termin za karting, održana su u Novom Marofu a nositelj je bio slovenski KK Sportstil ( u suradnji s OKS ). Trećeg je domaćin bio virovitički klub. Prvo je okupilo 38, drugo 31, a treće 32 vozača i vozačice. U PH ove je godine uključeno 15 klubova.

Za četvrto je „zainteresiranih“ bilo tek 20. Zanimljivo je da je kalendarom PH četvrto natjecanje  planirano 4. i 5.srpnja, čvrsto stajalo u Kalendaru, a oktanski entuzijasti i neimari iz Virovitice upravo su tim natjecanjem željeli obilježiti mali jubilej 15. utrku u posljednjih šest godina na svojoj stazi. Ne treba zaboraviti da su unatrag tri godine upravo oni podnijeli teret „sve tri“ bodovne utrke PH i spasili nacionalno prvenstvo. I ne samo to – kartingu su dali puno, daleko više u kratko vrijeme od mnogih starijih karting sredina.

Što je zanimljivo u datumu (terminu) 5.srpanj. Pa činjenica da se privatni slovenski Sportstil Cup vozi upravo taj dan i da se to zna već dugo,dugo. I kamo će „nezainteresirani“ za PH. Očito u Sloveniju. Zar nastup na kup natjecanju susjedne države  treba pretpostaviti nastupu na Državnom prvenstvu na teritoriji Hrvatske, u asocijaciji koja je svim tim vozačima i izdala – vozačke licence. Hm,... Prevladali su očito neki drugi interesi. Još je tu pitanja niz – ali nekom drugom prigodom.

I što sada. „Virovitice 2“ u 2015. Nema – i gotovo! Ne njihovom krivnjom.

Pitanje 2: ima li utrke na urbanoj stazi Špansko u rujnu ? To će pokazati vrijeme.

Pitanje 3: ne bi li bilo fer i pošteno definirati status upitnika u Kalendaru PH u pogledu šestog ( i posljednjeg) planiranog natjecanja upravo sada kada je znano da je do zaključenja sezone ostalo dva, jedno ili nijedno natjecanje ?

I o ovim teškim pitanjima treba odlučiti hladne glave usprkos +33 srpanjskih u hladu !

 

Miroslav Krpan