Ovdje ste:   OTKAZAN KRUG NA GROBNIKU

OTKAZAN KRUG NA GROBNIKU

  

„Muke“ po oktanima…..


 

                      Na Automotodromu Grobnik 2. i 3. Kolovoza, prema kalendaru Hrvatskog auto i karting saveza  trebala se održati međunarodna kružna auto utrka „Nagrada Hrvatske 2014.“. Međutim, organizator Autoklub Dubrovnik racing utrku je prije nekoliko dana otkazao zbog nedovoljnog, izuzetno malog  broja prijava pristiglih u zadanim rokovima. Trebala je to biti utrka Prvenstva Srednjeeuropske zone, te državnih prvenstava Hrvatske, Slovenije, Srbije i Bosne i Hercegovine na kojoj se prema ranijim razgovorima očekivalo 80-tak sudionika. No, ništa od toga pa će i ova godina proteći bez automobilista na našoj jedinoj pravoj trkaćoj stazi.

Natjecanje automobilista na kružnim stazama već je dulje vremena u krizi ne samo u nas već i u širem okruženju. Posljednjih pet-šest godina gotovo je u potpunosti zamrla disciplina kružnih utrka, a umnogome ovisi o susjedima. No, ove je godine zbog poplava već otkazana utrka u Baja Luci kojom se trebalo otvoriti i hrvatsko prvenstvo. U kalendaru još uvijek stoji početkom rujna utrka u Beogradu, no bez cjelovitog sustava barem tri natjecanja s ukupno šest bodovnih utrka nema smisla niti bodovanje za državno prvenstvo.

Slovenski automobilisti, njih 15-tak,  kružno prvenstvo boduju nastupima u okviru CEZ-a i to isključivo na stazama izvan Slovenije – Austrija, Slovačka i Češka. Za Grobnik su pronašli zamjensku utrku na češkoj stazi Most 10.kolovoza.

Kružna auto utrka na Grobniku tek je jedna od devet ove godine otkazanih automobilističkih natjecanja u nas. Sve je krenulo otkazivanjem Rallya Kumrovec uoči same sezone, potom tri autoslaloma ( Rijeka, Pula, Poreč), pa tri autocross utrke ( Rupa) od kojih su naknadno dvije ipak organizirane, kao što je i otkazano brdo u Čabru u istom terminu ipak uspješno organizirao drugi klub. Usprkos svemu hrvatsko automobilističko prvenstvo ide dalje pa nas u jesenjoj završnici od kraja kolovoza do sredine studenoga očekuje još 17 natjecanja na brdskim i cross stazama, rallya, autoslaloma i kronometar vožnji, te ocjensko-spretnosnih vožnji. (mik)