OTKAZANO I OTVORENJE SEZONE AUTOCROSSA

  

Otkazi pljušte sa svih strana

 

OTKAZANO I OTVORENJE SEZONE AUTOCROSSA

 

                     Samo do prije koji dan vjerovalo se da su u  jedinoj hrvatskoj automobilističkoj disciplini što se vozi na zemljanim stazama zapuhali neki novi vjetrovi, uslijedio je „uragan“. Višemjesečne pripreme da nova, brojem manifestacija znatno bogatija sezona počne prvog svibanjskog vikenda su se izjalovile.

Automobilistički savez Primorsko-goranske županije koji se ove godine prihvatio organizacije čak tri utrke i to sve u svibnju i lipnju na našoj najboljoj stazi u Rupi bio je primoran prvu od te tri predviđene – otkazati. Razlog – pomalo banalan ali očito realan. Nedovoljan broj prijava hrvatskih vozača pristigao u rokovima. Koji su sve razlozi tome svatko onaj tko se vidi u ovoj priči treba „promućkati glavom“. Barem to.

Na stranu tome da su pripreme daleko odmakle, distribuirani plakati i leci, zaustavljeni tiskarski strojevi za ostale materijale, otkazivane dogovorene sigurnosne i uslužne službe, promocija manifestacije u jednom riječkom trgovačkom centru otkazana je u posljednji trenutak,… Uz to treba imati na umu da su ove sezone na hrvatske cross staze trebali ( i još uvijek trebaju ) stići vozači autocrossa iz susjedne Slovenije koji su poslije niza godina obnovili svoje državno prvenstvo i imaju ga namjeru odraditi na našim stazama. AS-PGŽ usko je mjesecima surađivao sa čelnim ljudima autocrossa u sustavu AŠ 2005. „Autocross Rupa – Nagrada zeleno i plavo 2014.“ 4.svibnja trebao je biti pravi spektakl tim više što se zna da su posljednjih mjesec i pol na kompleksu Autocross centra Rupa učinjene i u završnoj su fazi  velike preinake. Rekonstruirana je, proširena, produbljena, prekrivena novim slojem staza na kojoj će se prva utrka koja se održi voziti od sada u suprotnom smjeru od do sada znanog. Ima još niz noviteta koji će na vidjelo izići možda u realizaciji druge kalendarom predviđene utrke 25.svibnja simbolična naziva „Autocross Rupa – Europa 2014. na izborni dan za Europski parlament.

I tako – poslije Kumrovca i otkazivanja starta rally sezone, poslije Preluka i otkazivanja starta autoslalom sezone, te poslije Rupe i otkazivanja starta autocross sezone – sve nešto starta iz druge !? Budimo optimisti i vjerujmo da je otkazima – kraj! (mik)

 

 

 

 

 

 

Add Content...