OVAJ VIKEND - HRVATI U AUSTRIJI

  

                        Ovog vikenda (25.-27.travnja)  tradicionalnom  austrijskom automobilističkom manifestacijom  „42. Int. Rechbergrennen Hill Climb Grand Prix Austria“ što se održava  na stazi Tulwiz-Rechbergdorf dugoj 5.050 metara, drugom ove sezone nastavlja se FIA Prvenstvo Europe na brdskim stazama što će se sredinom rujna završiti u Istri tradicionalnom utrkom  „33. Buzetski dani 2014.“. Rekorder staze od 2010. je godine aktualni europski prvak Talijan Simone Faggioli (prototip Osella FA30) u vremenu 1:55,690 minuta uz prosjek 157,1 km/sat.

Nastup je prijavilo čak 275 vozača iz 11 europskih zemalja, među kojima su i petorica vozača hrvatskih klubova.

Svoj drugi ovogodišnji europski nastup, poslije otvorenja sezone u Francuskoj prije dva tjedna imati će mladi goranski automobilist, branitelj naslova i europski brdski prvak Tomislav Muhvić iz Malog Luga, član AKK Petar Klepac. Problemi s njegovim Mitsubishiem bili su razlogom odustajanja u Francuskoj, pa će šansu dobrog rezultata tražiti u Austriji.

Put Austrije zaputili su se i Mađar Laszlo Szasz, član AK Dubrovnik racing u formuli „Reynard Zytek F3000“, Branimir Radić od ove sezone član Autokluba „Učka Sport“ u formuli „VW FVW 219“ i Riječanin Mario Jurišić (AK RI autosport“ u svom Citroenu AX kojim je prije dvije godine ostvario zapažen uspjeh u FIA Europskom brdskom kupu plasiravši se među deset najboljih. Bez europskih staza ne može niti jedan od domaćih veterana Zagrepčanin Zlatko Brozović (AK Belson Nostalgija) koji je vjeran konkurenciji povijesnih vozila i svojem Renaultu 5 GT Turbo. 

Hrvatskim automobilistima nastup na zahtjevnoj austrijskoj stazi uz koju se okupi 30-tak tisuća gledatelja biti će svojevrstan izazov, ogled sa jakom konkurencijom, ali većini i izvrstan trening uoči otvorenja hrvatske brdske sezone što starta 4. svibnja u Skradinu.

Administrativni pregled dokumenata vozača i tehnički prijam vozila odvijat će se u petak, treninzi se u dva dijela voze u subotu 26.travnja  od 9 do17 sati, a u nedjelju na rasporedu su dvije bodovne vožnje: prva u 10 sati, a druga u 14 sati. Proglašenje najuspješnijih je u 19 sati. (mik)

 

 Na snimci: MARIO JURIŠIĆ (AK RI autosport)

snimio M.Krpan