Oktanski spektakl na Aerodromu Grobnik

  

STREET RACE  I  DRIFT

                  Sportski aerodrom Grobnik tradicijska je lokacija koja je proteklih godina privlačila izuzetno veliki broj sudionika, ali prvenstveno i gledatelja, ljubitelja oktanskih uzbuđenja „specifične težine“, a ovog će vikenda, 1. i 2. srpnja ponuditi bogat i sadržajan dvodnevni program. Uz najbolje hrvatske street racere i driftere nastup su najavili vozači okolnih zemalja. Očekivanja organizatora su dolazak 200-tinjak natjecatelja koji će prema interesu i pristupu biti podijeljeni u više disciplina.
Croatian Drift Challenge u suradnji s Autoklubom Slavonija organizira „mega event“.
Posjetitelji Street Racea na dionici 402,336 metara moći će vidjeti utrke ubrzanja automobila razvrstanih po klasama među kojima će biti i automobila s preko 1000 konja. Međunarodni štih priredbe daje upis u FIA kalendar, te bodovanje međunarodnog HAKS Kupa A10, kao i Šampionata Bosne i Hercegovine. Posebnu atrakciju predstavlja nastup motociklista. Sve to prati uobičajena i zanimljiva izložba tuniranih automobila.
„Namjerno“ zanošenje vozila s bočnim klizanjem i maksimalnom kontrolom sadržano je u samo jednoj riječi – drift. Nastao u Japanu vrlo brzo se proširio svijetom privukavši zanimanje šire javnosti. Vožnju kvalifikacija i top 16 najboljih koji voze twin drift ocjenjuju suci. Ocjenjuje se kut, brzina i putanja vozila i naravno atraktivnost.
Oktanski vikend festival na Grobniku je pred nama. Sve to prate uvjek prisutne i atraktivne hostese, a posjetiteljima se nudi osvježenje i prehrana. Cijena ulaznice je 50 kuna. Ulaz je u subotu 1.srpnja otvoren od 12 sati, a u nedjelju 2.srpnja već od 9 sati, a sve će potrajati do večernjih sati.
(mik)

Snimci: M.Krpan