PETI MAŠKARANI RALLY HALUBJE - LIBURNIJA

  

JUBILARNI  PETI   RALLY   MAŠKARANIH  OKTANACA  HALUBJE - LIBURNIJA

 

                  Tradicijski običaji ponovo zaokupljaju pažnju svih koji drže do maškara i karnevala na širem području Kvarnera. Podizanjem pusta u malim mjestima kvarnerskog zaleđa, oglasila su se i  zvona, a niti oktanski zaljubljenici ovih dana ne miruju.

Početak svake kalendarske godine, poslije višednevnih blagdana s prekidima, obilježava novo karnevalsko ludilo što je upravo počelo.

Petu godinu za redom sredinom siječnja Autoklub RI autosport organizira vrhunski spektakl, dojmljivu i specifičnu manifestaciju jedinstvena imena „5. Rally maškaranih oktanaca Halubje – Liburnija 2014.“ Što se održava u subotu 18.siječnja.

Iz Viškova skupina šarenih prometala na dva,tri,četiri i više kotača nastaviti će put do srca Kastva – izvorišta „europskog pješačkog puta“. Spuštaju se potom do dobrih ljudi Frlanije na putu do  oktanskog i zvončarskog „velegrada“ Matulja. I sve će potom završiti u Opatiji bajnoj -  „staroj dami hrvatskog turizma“, biseru Kvarnera. Sva su sudjelujuća vozila maškarana, kao i njihovi vozači, te brojna pratnja. Ove se godine očekuje nastup 30-tak  vozila s više od stotinu sudionika. Manifestacija je poprimila međunarodni karakter obzirom da svake godinu stižu i gosti iz Italije i Slovenije.

Gradski i općinski očevi i majke Općine Viškovo, Grada Kastva, Općine Matulji i Grada Opatije, ujedno pokrovitelji manifestacije izuzetnom su podrškom organizatorima i sudionicima otvorili „mala vrata velikog putovanja“, od Halubja do Liburnije, uz nemjerljiv doprinos pripadajućih turističkih zajednica koje su supokrovitelji. Zanimljivu priču na kotačima pod maskom podržava i pokrovitelj Primorsko-goranska županija. Službeni osiguravatelj je riječko „Croatia osiguranje“, mjeritelji vremena „Adriatic timing“, a partneri u manifestaciji „Autocentar Marinići“, Rijekaprojekt, Karting centar Rijeka-Preluk i Restaurant-pizzeria Delfino Lovran.

Okupljanje sudionika je ove godine u  Viškovu  na  parkiralištu „Milihovo“ gdje se vozi i prvi ispit spretnosti sa startom u 10 sati. Drugi je ispit u centru Matulja oko 13 sati, a cilj i završno proglašenje sa brojnim nagradama, za sportske rezultate i maškarane dojmove, je u Opatiji na  kupalištu Slatina oko 15 sati. (mik)

Snimci: M.Krpan