PRIPREMA SE NOVA AUTOMOBILISTIČKA SEZONA

  

PRIPREMA SE NOVA AUTOMOBILISTIČKA SEZONA

 

                     Zima još traje. Na žalost još nije pokazala sve zube, ali ima vremena. Ipak, nada umire posljednja pa se stoga vjeruje da će prvi proljetni dan donijeti dašak svježine na hrvatske oktanske staze. I čim kalendarski zaživi proljeće, tek sedmicu kasnije zavrtjeti će se ponovo kotači hrvatskog automobilističkog sporta. Po svemu sudeći, što na domaćim, što povremeno i inozemnim stazama očekuje nas gotovo 40-tak automobilističkih priredbi u sedam disciplina.

Pripreme prvog natjecanja sezone kojim se ista i otvara u punom su jeku. Uoči objelodanjivanja posebnog pravilnika sa osnovnim podacima može se najaviti „4.Rally Kumrovec 2014.“. Četvrtu godinu za redom najpoznatije „selo svijeta“ kako mu znaju tepati  ugostiti će posade i ljubitelje oktanskih uzbuđenja 28. i 29. ožujka. Organizaciju potpisuje, protekle dvije sezone proglašen najboljim organizatorom domaćeg rallya zagrebački Autoklub „Delta sport“. Suradnici u projektu su mu Općine Kumrovec i Zagorska Sela. Priprema se deset brzinskih ispita ukupne duljine 75 km. Sve starta prvog dana izuzetno atraktivnim noćnim brzincima u Termama Tuhelj, a sutradan poslijepodne znati će se pobjednici. Naravno i svi oni koji savladaju sve prepreke i ponovo stignu u Muzej Selo.

Prije godinu dana u Kumrovcu je startalo 45 posada, a do cilja stiglo 28. Najbrži su i najbolji bili u svom premijernom kumrovečkom nastupu Daniel Šaškin i Damir Bruner, članovi porečkog Autokluba „D.T.“. Ta pobjeda naznačila im je uspješnu sezonu koju su okončali kao pobjednici klase 1 hrvatskog prvenstva 2013.godine.

Kome se sreća i pjenušac pobjedničkog slavlja smiješi ove godine teško je najaviti. Kroz nekoliko dana stiže prvo posebni pravilnik sa svim podacima, a organizator intenzivno objavljuje novosti na službenim stranicama www.4.rallykumrovec2014  (mik)