PRIPREMA SEZONE - TEHNIČARI U PUNOM POGONU

  

                 Da se bliži start automobilističke sezone u „vrhunskim“ disciplinama domaćeg auto sporta dokaz je i raspored proljetnih i predsezonskih obveznih tehničkih pregleda sportskih automobila. Tehnička komisija Odbora za auto sportove HAKS-a pripremila je već ovog vikenda u subotu 12. travnja prvi pregled za vozače s područja Regije Jug (Dalmacija) što će se održati u Splitu od 10 do 13 sati u prostorima legendarnog Autoservisa „Matić Motosport“. Istovremeno će se tog prijepodneva okupiti i svi tehničari iz Dalmacije na redovitom godišnjem seminaru obnove znanja („refrešingu“) namijenjenom upravo upoznavanju s tehničkim pravilnicima, posebno novostima za ovogodišnju sezonu.

Pregled natjecateljskog vozila uoči prvog nastupa u sezoni je obvezan za  discipline krug, brdo, rally, autoslalom i kronometar koja posjeduju Knjižicu natjecateljskog vozila (KNV). Prilika je to i za brojna pitanja vozača, ali i davanje savjeta stručnog tehničkog osoblja vozačima oko opreme i tehničkih pravila pojedine discipline.

Slijedeći sastanak „tehničari“ su zakazali  vozačima s područja Istre,Kvarnera i Gorskog kotara na Automotodromu „Grobnik“ 16.travnja od 17 do 19,30 sati, dok će se 23.travnja (od 17 do 19,30 sati) u Velikoj Gorici kod Stanice za tehnički pregled CVH-Institut moći dovesti vozila s područja Zagreba i šire okolice.

Kronometar je krenuo, slalom treba 26.travnja, a do starta prve domaće brdske utrke samo je 15-tak dana. Vozi se Skradin.

(mik)