PROGLAŠENJE KARTING SEZONE

  

                         Hrvatski auto i karting savez, odnosno njegov Odbor za karting šport priređuju  svečano proglašenje najuspješnijih vozača i vozačica u karting sportu sezone 2011. Domaćin svečanosti u petak 2. prosinca je zagrebački Hotel Holiday, partner HAKS-as, a početak je zakazan u 19 sati.

Ovogodišnja sezona Prvenstva Republike Hrvatske u kartingu obilovala je uoči samog početka nizom problema posebno što se tiče organizacije manifestacija. Međutim, pravovremeno je pronađena spasonosna formula i na stazi „Cobra“ u Virovitici održana su tri natjecanja sa po dvije bodovne vožnje, te je tako sezona uz nastup gotovo 40-tak sudionika po utrci ipak uspješno privedena kraju. Na svečanosti će biti uručena zaslužna priznanja najboljim pojedincima u šest klasa, ekipama, kao i dvadesetak posebnih priznanja među kojima treba izdvojiti ona za uspjehe hrvatskog karting sporta na međunarodnoj sceni, posebno  utrkama europskog i svjetskog prvenstva. Uz to za zapažene rezultate i naslove prvaka u kontinuitetu posljednje tri godine biti će dodijeljena i najviša priznanja jedna Zlatna kaciga, odnosno dvije Zlatne plakete Hrvatskog auto i karting saveza.

Kartingaši, znani kao bazna grana oktanskog sporta na četiri kotača iz koje su proizašli mnogi svjetski, pa tako i hrvatski automobilistički asovi, otvaraju tako „sezonu“ dodjela priznanja za koju su rezervirani hladni zimski dani. (mik)

 

Konačni rezultati u karting športu za 2011. godinu