PRVENSTVO DALMACIJE U AUTOSLALOMU - DVODNEVNI OKTANSKI SPEKTAKL U ZAGORI

  

                     Vrijedni sportski radnici Autokluba „Neven Pavić – Zvirko“ iz Gornjih Poljica  pripremili su dvodnevni oktanski spektakl u središnjoj Dalmaciji. To su bodovna natjecanja Prvenstva Regije Jug (Dalmacija) Hrvatskog auto i karting saveza u autoslalomu i to u dva mjesta i na dvije staze. Pod zajedničkim motom „Cetinski autoslalomi Liska – Trilj 2011.“ natjecanja se održavaju u subotu 9. i nedjelju 10. srpnja.

Subotnje natjecanje  će se održati na stazi „Liska“  na dijelu županijske ceste Bisko – Liska – Kotlenice,  ukupne duljine 980 metara uz 32 slalom vrata u šest sektora. Koncepcijski drugačija od gradske triljske staze, prava brdska na obroncima Mosora pravi je izazov automobilistima. Trening počinje u 10,45 sati, a prva bodovna vožnja je u 12,15 sati neposredno po svečanosti otvaranja. Pehari najboljima po rezultatima dvije bolje ostvarene vožnje  uručivati će se oko 18,00 sati.

Sutradan u nedjelju od 8 do 9,15 sati prijem je vozača i vozila za drugu utrku u  Trilju što se održava se na dionici lokalne ceste Trilj – Bisko, na posebno pripremljenoj 1.000,50 metara dugoj stazi uz 33 slalom vrata podijeljenih u šest sektora. Prijem vozača i vozila odvijat će se u Maloj vijećnici Gradske uprave Trilj, trening počinje u 10,45 sati, a svečano otvaranje je u 12 sati. Start prve od tri bodovne vožnje je u 12,15 sati, a podjela nagrada najuspješnijima je u 18,00 sati.

Za oba bodovna natjecanja Prvenstva Dalmacije prijavljene su  43 vozačice i vozača iz deset dalmatinskih  klubova. Vozači su raspoređeni  u devet klasa i tri skupine: serija, sprint i sport.

Poslije prvog natjecanja sredinom lipnja na Brgatu u Župi Dubrovačkoj u vodstvu su trojica vozača AK Ragusa racing:  Dragan Velašević u grupi „serija“, Nikola Lubura u „sprintu“ i Mato Milković u „sportu“ koji su ujedno svojoj ekipi donijeli maksimalnih 60 bodova. No , sa istim brojem bodova konkurenti su im vozači AK „Župa Dubrovačka“. Milković po svemu sudeći neće braniti vodeću poziciju jer se prijavio na pozivno natjecanje autoslaloma na brdskoj stazi u Buzetu. (mik)