PRVENSTVO REGIJE ZAPAD HAKS-a – AUTOSLALOM PULA - ODLUKA SEZONE PODNO DREVNE ARENE

  

                   Samo tjedan dana nakon natjecanja na legendarnoj Preluci nastavlja se, ali i trećim ovogodišnjim ogledom zaključuje ovogodišnje Prvenstvo Regije Zapad HAKS-a u autoslalomu. Domaćin je Pula, a organizator natjecanja pod nazivom „1. Autoslalom Puljanka 2011.“ domicilni autoklub „Pula-Rovinj“ pod pokroviteljstvom Grada Pule. Vozi se u subotu 29. listopada na ravnom dijelu ceste Svetog Petra u smjeru Velog Vrha u duljini 1.050 metara.

Prijavljeno je 42 natjecatelja, među kojima su i tri gosta izvan regionalnog prvenstva, ali i svega dvije vozačice. Jedna od njih je i prvakinja HAKS-a, ponajbolja hrvatska automobilistkinja, adut domaćina Iva Peruško koja će tako po prvi puta voziti na prostorima svog domicilnog grada što je prema izjavi poseban izazov. Društvo će joj raditi nekolicina klupskih kolega koji se nadaju visokom plasmanu.

Slalomašku elitu predvodi najtrofejniji hrvatski autoslalomaš riječki as Dejan Kopajtić (AK Rijeka)  koji je uoči zaključnog natjecanja sezone na čelnoj poziciji ukupnog poretka, ali sa samo dva boda prednosti ispred Sanjina Prodana (AK Buzet autosport), pobjednika prelučkog slaloma prije pet dana. U borbu za jedno od tri mjesta postolja regionalne generalke 2011. upustit će se još jedan riječki automobilist Marin Petrić ( AK Rijeka) koji ima izglede postati i pobjednikom klase serija više od 1400 ccm. U istoj mu je najveći rival dvostruki državni prvak Sandi Jugovac (Istra racing team Pazin). U nižoj serijskoj klasi do 1400 ccm izjednačeni su bodovno Igor Kocijančić (Skok racing Brtonigla) i Elvis Puž ( Kastavac), dok je buzetski mladi as Nino Andrejević pred još jednim dvostrukim uspjehom sezone. Poslije tri naslova na nacionalnom nivou u Puli se bori za pobjednika klase „sprint do 1400“ i konkurencije junior gdje je nedostižan. Izvrsnom vozaču ASK Kastavac Dariu Ružiću smiješi se naslov pobjednika klase „sprint + 1400“, dok su u klasama grupe „sport“ u prednosti Sanjin Prodan, odnosno Dejan Kopajtić.

Nakon naslova ekipnog prvaka HAKS-a svi su izgledi da i regionalni naslov ide put Buzeta. Čak su 16 bodova u prednosti vozači AK Buzet autosport ispred AK Rijeka.

 

Subotnje događanje ima sve elemente pravog oktanskog „mini spektakla“ tim više jer se odlučuju pobjednici i prvaci. Zastupljeni su vozači deset klubova, a okupiti će se već od 7 sati na tehničkom prijemu vozila i verifikaciji. Od 10 sati uslijediti će trening, a prva od tri bodovne vožnje počinje u 12,15 sati. Svečanost otvaranja natjecanja je pola sata ranije, a proglašenje najuspješnijih očekuje se oko 17,30 sati. Ulaz za ljubitelje automobilizma na dijelu pulske rive je – besplatan. (mik)