BELICA DOMAĆIN TREĆEG NATJECANJA

  

Nastavak sezone

 

                       Karting staza Belica nadomak Čakovca pomalo neočekivano ušla je u program ovogodišnjeg kalendara Prvenstva Republike Hrvatske u kartingu. Otkazivanjem natjecanja u Sloveniji bilo je ili propustiti planirani termin ili organizirati novu utrku. U manje od 20 dana Odbor za karting sport HAKS-a poduzeo je sve organizacijske poslove i pripremio „3.Nagradu OKS-a 2014.“ kojom se kao trećim ovogodišnjim natjecanjem nastavlja sezona. Ovaj vikend 21. i 22.lipnja 30-tak ponajboljih domaćih karting vozača iz 12 klubova provesti će vikend na krajnjem sjeveru Hrvatske.

Poslije dva natjecanja i četiri bodovne utrke u najbrojnijoj domaćoj klasi „Mini kart“ lidersku poziciju sa tri pobjede drži mladi riječki as Matija Jurišić (AK RI autosport). U prednosti je 30 bodova ispred Zagrepčanina Jana Pokosa (AKK Zanatlija), dok se izvrsnim vožnjama na posljednjem natjecanju u Španskom do trećeg mjesta probio još jedan izdanak riječke škole kartinga „Prelučka legenda“ Sandro Budiselić (AK RI autosport).

U klasi KF3 izvrsno je sezonu počeo Pažanin David Šugar, od ove sezone član AMKK Cobra iz Virovitice. I on je osnove kartinga stekao u riječkoj školi, a u četiri utrke sakupio je sedam bodova više od državnog prvaka Juraja Kovačića (KK Koprivnica). Treće mjesto drži Marko Kranjčec (Cobra Virovitica), a sa dvije pobjede u premijernom nastupu u novoj klasi do četvrte pozicije odmah je stigao višestruki prvak nižih klasa Damian Sekulić (AKK Ivanić).

„Veliki“ dečki klase KZ2 ove su sezone bodovno odvojeni. Tako u onoj baznoj četiri pobjede je nanizao višestruki državni prvak i internacionalac Kristijan Habulin (KK 1 Zagreb). Poziciju 2 i 3 za sada čvrsto drže novi u „jakoj“ klasi, mladi William Mucak (AKK Ivanić) i Luka Mavrin (KK 1). Iskusni i jači dečki voze u KZ2 Master a vodeći je uoči trećeg natjecanja iskusni Renato Dujmović (AK RI autosport), ispred Ivana Žovana (KK1) i Nikole Samaržije (KK Koprivnica).

Ekipno, na iznenađenje mnogih, sa dvije dnevne pobjede čelnu poziciju drže članovi najbrojnijeg kluba sezone Autokluba RI autosport. Trenutno šest bodova zaostaju najtrofejniji domaći kartingaši zagrebačkog KK1, dok se trećeg mjesta čvrsto drži doajenski hrvatski Karting klub Koprivnica.

U konkurenciji timova samo su dva takmaca sa riječkim licencama – trenutno bolji i uspješniji „Lenzokart Croatia Team“ ispred Karting tima Prelučka legenda.

Subotu 21.lipnja stazom Belica voziti će se slobodni treninzi, a natjecateljska nedjelja počinje tehničkim prijemom i verifikacijom od 8 sati. Službeni treninzi su od 10, a mjerni za startne pozicije kreću u 11,30 sati. Prve bodovne utrke počinju u 13,45 sati neposredno nakon svečanog otvaranja utrke, a drugi „set“ je na rasporedu u 15,30 sati. Najuspješnijima će priznanja biti uručena u 17 sati. (mik)

 

Na slici: Kristijan Habulin i direktor prvu utrke Anđelko Ribić

              (snimio: M.Krpan)