GENERALSKI STOL – NOVA DESTINACIJA

  

Slalom nastavlja sezonu

 

                     U zagrebačkoj Dubravi tek koji dan uoči ljeta „probijen je led“. Osmo, još jedno izuzetno uspješno izdanje „Nagrade Dani Dubrave“  u organizaciji AK Dubrava i konačno je startala sezona Prvenstva Republike Hrvatske u autoslalomu. Tri natjecanja,prvotno predviđena kalendarom,otkazana su, da bi tek sudjelovanjem 68 vozačica i vozača  u Dubravi počelo odbrojavanje za ovogodišnje prvake.

I priča ima svoj uspješan nastavak. U subotu 28.lipnja u organizaciji zagrebačkog Autokluba „Ina Delta“ održava se „1.Nagrada Generalskog Stola 2014.“. Prijavljeno je 45 vozačica i vozača iz 13 autoklubova.

Nova je to oktanska destinacija koju zaposjedaju slalomaši. „Pitom i netaknut kraj u neposrednoj blizini dviju biserno čistih rijeka, a na samoj granici Gorskog kotara, uz pomoć općine Generalski Stol postaje novi dom autosporta“ – piše u pozivu organizatora i domaćina za ovu manifestaciju.

Staza je improvizirana na dijelu prometnice županijske ceste Ž3185 A.G.Grada Karlovca-Barilović-Perjasica-Generalski Stol (D23), na dionici od mosta na rijeci Mrežnici u Kejićima i na dan natjecanja 28.lipnja u ukupnoj duljini oko 1,5 km u smjeru Perjasice biti će zatvorena za javni promet u vremenu od 10 do 17 sati.

Sana staza (trkalište) duga je 1.300 metara sa 32 slalom vrata i 10 prolaza među čunjevima u nizu i podijeljena u osam sektora. Start je na samom mrežničkom  mostu u Kejićima. Konfiguracija je zahtjevna, kombinacija uspona, prijevoja, oštrih zavoja i brzih ravnih dionica.

U jutarnjim satima već od 9 sati vrijeme je verifikacije i tehničkog prijema. Trening počinje u 11.30 sati, a prva od tri bodovne vožnje u 14 sati. Proglašenje najuspješnijih očekuje se oko 18 sati.

 

VODIĆI POSLIJE DUBRAVE….

 

Vrijedi podsjetiti i na najuspješnije s otvorenja sezone. Braća Hrvoje i Domagoj Belinić, članovi Autokluba „Pula-Rovinj“ pomeli su konkurenciju, osvojili prvo i treće mjesto „generalke“, a između njih našao se jedan od najtrofejnijih slalomaša (nakon Kopajtića) Nino Andrejević (AK Opatija). Samoborci Goran Laušin i Marko Mirosavljević (SAK Samobor) predvode elitu „serijale“, a Iva Damarija (AK Pula-Rovinj) dominaciju među vozačicama potvrdila je novom pobjedom u Dubravi. Desetak juniora, gotovo sve neki „novi klinci“ naznaka su da interesa za autoslalom i dalje ima usprkos „pričama iz davnina“. U toj konkurenciji  Ante Barić iz zadarskog Autokluba RTZ pokazao se najspremnijim ispred mlađeg Andrejevića Sandija (AK Opatija)  i Zagrepčanina Tomislava Kneza (AK Delta Timing) koji ima porodični oktanski „pedigre“.

Klupski „gusto“. Za početak vode Puljani predvođeni Belinićima i Damarijama, slijede uvijek dobri, ali rijetko u punom sastavu na stazama članovi AK Dubrava i Samoborci koje još predvodi zaštitni znak „prvi brk tehničkih disciplina“ legendarni Tuna Antun Laušin.

I sad je na redu – Generalski Stol. Uz „generale nastupa i – pješadija“. Sudionici natjecanja, njihova pratnja i gledatelji upoznat će zavodljiv krajolik nad Mrežnicom.

(mik)

Snimci: M.Krpan

              Kristian Sabol (izvor:www.racing.hr)