HRVATSKI AUTOMOBILISTI NAJBROJNIJI U CAZINU

  

BRDO _ Drugo ovogodišnje „gostovanje“ izvan Hrvatske

 

                    U susjednoj Bosni i Hercegovini od 15. do 17.kolovoza održava se  „14. Velika nagrada Cazina 2014.“ međunarodna auto utrka na brdskim stazama. Nastup na stazi „Sedra – Ostrožac“ zvanoj „Krajiška zmija“ dugoj 4.100 metara u organizaciji  Auto moto kluba „Extra Sport“ prijavilo je 108 vozača iz sedam europskih zemalja. Utrka se boduje za FIA CEZ Prvenstvo Srednjeeuropske zone, CEZ Historic, Prvenstvo Hrvatske za sportska i turistička vozila, PH povijesnih vozila, Šampionat  BiH, Prvenstvo Crne Gore, te Prvenstvo i Kup Slovačke.

Pažnju privlači čak 46 prijavljenih hrvatskih automobilista iz 16 klubova. Nastup u Cazinu drugo je ovogodišnje gostovanje hrvatskog prvenstva izvan granica, a sredinom lipnja i u Sloveniji (Gorjanci) hrvatski vozači bili su najbrojniji. Ovom utrkom starta druga polovica brdske sezone PH.

Automobilističku elitu predvode trenutno dva vodeća vozača hrvatskog prvenstva riječki mladi asovi, višestruki državni prvaci Siniša Krainc (AK Rijeka) i Dino Butorac (AK Opatija Motorsport). Obojica su favoriti za pobjednika Krainc u kategoriji I turističkih automobila za upravljačem trofejnog „Ford Escorta RS Costvorta“, a Butorac u Kategoriji II (formule i prototipovi) u bolidu Formule Renault 2000. U Cazinu će nastupiti i prošlogodišnji europski prvak na brdskim stazama Tomislav Muhvić (AKK Petar Klepac Gerovo) trenutno drugoplasirani s bodom zaostatka iza Krainca u „Mitsubishi Lanceru EVO IX“ grupe N, a među formulama puno se očekuje od Mađara Laszla Szasa koji brani boje AK Dubrovnik racing“ a  rekorder je  staze koju od milja zovu „Krajiška zmija“ u vremenu 2:10,169 minuta.

Nakon subotnjih treninga  borbe za bodove odvijati će se u nedjelju 17.kolovoza u dvije vožnje. Prva je na rasporedu u 11,30 sati. Svečana dodjela priznanja biti će u cazinskom hotelu „Sedra“ oko 17 sati. (mik)

Snimci: M.Krpan