NA STAZI RUPA EUROPSKI ASOVI

  

Autocross – CEZ utrka

 

                          Ove godine obnovljena staza Autocross centra Rupa nakon dvije utrke bodovane za državna prvenstva Hrvatske i Slovenije ugostiti će i europske asove zemljanih terena.

Uz Prvenstvo Republike Hrvatske 27. i 28. rujna vozi se i jedna od bodovnih utrka FIA CEZ Trophy (Srednjeeuropska zona) pa će tako ova utrka biti brojem vozača i konkurencijom izuzetno zanimljiva. Prijavljeno je ukupno 36 vozača u četiri divizije, a pored hrvatskih očekuje se nastup i vozača iz  Slovenije, Austrije, Češke, Mađarske i Italije.

U bodovanju za hrvatsko prvenstvo sudjeluje 17 vozača.

Najbrojnija klasa je divizija Superbuggy sa 14 sudionika i vrhunskim vozilima kakvih na hrvatskim stazama do sada nije bilo. Zanimljivo će biti sagledati mogućnosti četiri naša asa Grpca, Čuline, Svaguše i  Krbavca u toj konkurenciji.

Utrku „Nagrada Matulja 2014.“ organizira Autoklub „Svigo“. Verifikacija sudionika je u subotu 27.rujna od 14 do 17,30 sati. Prvi službeni trening vozi se u nedjelju od 8 sati, dok je prva od dvije kvalifikacijske vožnje na rasporedu u 10,45 sati. Svečano otvaranje je u 13,15 sati poslije čega je na rasporedu i treća kvalifikacijska vožnja, dok se finale očekuje u 15,30 sati. (mik)