„OKRŠAJ“ KOD O.K. „COBRE“

  

Odluke sezone u Virovitici

 

                    Završava još jedna hrvatska karting sezona. Virovitica je domaćin šestog ovogodišnjeg natjecanja Prvenstva Republike Hrvatske. Ovog vikenda, 27. i 28. rujna  vozi se „13. Nagrada Virovitice 2014.“ u organizaciji virovitičkog Auto moto karting kluba „Cobra“ uz pokroviteljstvo Grada Virovitice i tvrtke „Romić Promet“ d.o.o. Supokrovitelji su Sportska zajednica Grada Virovitice, Shell i Zagrebačka banka.

Na vrhunski pripremljenoj stazi „Virovitica“ dugoj 829 metara nastup je prijavilo 28 vozača iz deset  hrvatskih klubova u pet prvenstvenih klasa. Najbrojniji će biti članovi Autokluba „RI autosport“ sa osam, a slijede domaćini sa šest vozača.

Posljednje natjecanje i dvije bodovne utrke odlučuju o novim prvacima Hrvatske. Tako se u najbrojnijoj domaćoj klasi Minikart 60 za naslov bore klupski kolege Autokluba „RI autosport“ Matija Jurišić i Adrien Mesec. Trenutno je bodovno u prednosti Jurišić, no ipak postoje matematičke kombinacije u kojima i Mesec ima izgleda. Od starta sezone bilo je jasno da će u klasi KF3 borbu za naslov voditi Juraj Kovačić (KK Koprivnica) i David Šugar (AMKK Cobra). Bodovi su na strani Kovačića, ali još je sve otvoreno. Osam pobjeda Kristijana Habulina (KK 1 Zagreb) gotovo su garancija sigurnog novog naslova prvaka Hrvatske u klasi KZ2. No, tračak nade još je i na strani trenutno trećeplasiranog Luke Mavrina, još jednog uspješnog vozača KK 1. Iako je trenutno William Mucak (AKK Ivanić) drugi, matematika mu neslužbeno  ne daje šanse za naslov.

Najveći broj pobjeda ove je sezone, čak devet uzastopno nanizao Ivan Žovan (KK 1) i gotovo bez premca je na pragu novog naslova. U ovoj klasi veća je borba za titulu viceprvaka o kojoj će odlučivati prvenstveno međusobni sraz Renata Dujmovića (RI autosport) i Nikole Samaržije (KK Koprivnica).

Zanimljivo je i u borbi na naslov ekipnog prvaka. Cijelu sezonu u vodstvu su članovi riječkog Autokluba „RI autosport“, trenutno uoči posljednjeg ogleda sa devet bodova u prednosti ispred nepobjedive ekipe posljednjeg desetljeća zagrebačkog „KK 1“. Odlučivati će nijanse, svaka pozicija i bod su dragocjeni bilo kojoj od ova dva kluba.

Subotnji program od 10 do 18 sati predviđa slobodni trening, a natjecateljski dan u nedjelju počinje  verifikacijom vozača i tehničkim prijemom kartinga od 8  do 9  sati. Treninzi su od 10, a mjerenje vremena za startne pozicije od 11,30 sati. Svečano otvaranje je u 13,30 sati. Od 13,45 sati uslijediti će prve bodovne utrke, a od 15,30 druge. Pehari najuspješnijima uručiti će se u 17,30 sati. (mik)

Snimio: M.Krpan