U NOVOM MAROFU STOTINU VOZAČA

  

Nastavak Prvenstva

 

                   Gotovo dvomjesečna pauza hrvatskog karting prvenstva primakla se kraju. U subotu 30.kolovoza  očekuje nas kalendarom HAKS-a predviđeno peto ovogodišnje natjecanje sa dvije nove bodovne utrke. Očekivanja su da će ta utrka biti drugačija od mnogih dosadašnjih tim više jer se očekuje nastup više od sto vozača.

Naime, organizator utrke na stazi „ST Rauš“ u Novom Marofu je slovenski Auto karting klub „Sportstil“ koji organizira i bodovno natjecanje Prvenstva Republike Slovenije i „Sportstil Cup“, što je rezultat suradnje slovenskog i hrvatskog saveza. Tako će manifestacija dobiti na masovnosti ali zasigurno i na raznolikosti i kvaliteti kartinga što će posebno oduševiti ljubitelje kartinga.

Nastup u pet klasa Prvenstva Republike Hrvatske prijavilo je 25 vozača i vozačica iz deset klubova, dok se u osam klasa slovenskih vozača očekuje 83 vozača među kojima je i 10-tak hrvatskih koji rijetko nastupaju i na utrkama PH.

 

NEIZVJESNA ZAVRŠNICA

 

Hrvatsko prvenstvo ovim natjecanjem ulazi u završnicu ( krajem rujna još utrka u Virovitici ). Riječki mladi as Matija Jurišić (AK RI autosport) bodovno se u klasi „Mini kart“ izdvojio od konkurencije. Nanizao je pet pobjeda i trenutno ima 33 boda prednosti ispred Zagrepčanina Jana Pokosa (AKK Zanatlija), dok će o trećem mjestu odlučivati još dva člana riječke ekipe Adrien Mesec i Sandro Budiselić među kojima je 11 bodova razlike. S pet pobjeda i najviše bodova prvi u klasi „KF3“ je Juraj Kovačić (KK Koprivnica). Za sada mu je najbliži Pažanin David Šugar, član AMKK Cobra Virovitica čiji je zaostatak 27 bodova. I u ovoj klasi za treće će se mjesto voditi borba između dvojice vozača – trenutno bodovno boljeg Marka Kranjčeca (Cobra) i Damiana Sekulića ( AKK Ivanić)  koji se u ovu klasu priključio tek od treće bodovne utrke. U klasi „KZ 2“ čak su trojica vozača pobjeđivala u dosadašnjim nastupima. Najviše bodova, iako tek s jednom pobjedom sakupio je novopridošli vozač ove sezone u ovu klasu William Mucak (Ivanić) ali tek s tri boda prednosti ispred trofejnog Kristijana Habulina (KK 1 Zagreb) koji je propustio jedno natjecanje, pa je time već u prednosti za konačni bodovni obračun sezone. Siguran treći za sada je Luka Mavrin (KK 1) još jedan od mladih vozača kojem je ovo prva sezona „prave muške“ klase. Sedam pobjeda nanizao je Ivan Žovan (KK1) u klasi KZ2 Master i sigurno vodi ka naslovu državnog prvaka. O preostale dvije pozicije odlučivati će Renato Dujmović (RI autosport) i Nikola Samaržija (Koprivnica) koje dijele samo četiri boda.

Ekipno, pomalo iznenađujuće od početka sezone na čelnoj poziciji je u konkurenciji 14 klubova Autoklub RI autosport ujedno već dvije sezone najmasovnija ekipa hrvatskog karting prvenstva. Sada ima još 16 bodova prednosti ispred najvećih favorita, posljednjih sezona nepobjedivih KK 1 Zagreb. Svi su izgledi da će među tri prve ekipe sezone biti KK Koprivnica.

Program Sportstilove utrke u Novom Marofu odvija se u petak (29.) i subotu 30.kolovoza. Prvi je dan predviđen za slobodne treninge, ali i verifikaciju od 17 do 19 sati koja će se nastaviti i sutradan od 7 sati. Slobodni treninzi voze se u nedjelju od 8 sati, dok u 9,50 počinju treninzi s mjerenjem vremena za startne pozicije.  Prve bodovne utrke kreću u 11,45 sati, druge u 15 sati, dok će najuspješniji pokale primiti na svečanosti u 18 sati. (mik)

Na slici: Mucak (411) i Habulin (409)

Snimio: M.Krpan