Proglašeni prvaci Europe na brdu - BUZEĆANI MEĐU ELITOM

  

                   Austrija je zahvaljujući brdskoj utrci u Rechbergu ove godine bila domaćinom završnice FIA Prvenstva Europe na brdskim stazama. U toj elitnoj grupaciji već više od desetljeća je i naš Buzet u kojem tradicionalno na stazi slave novi prvaci. Ovoga su puta u austrijskom gradu Fladnitzu proglašeni, na prigodnoj svečanosti, najbolji europski asovi brdskih auto utrka.

Sve su oči bile uprte u dva svojevrsna asa, ovogodišnje prvake Starog kontinenta – Talijan Simone Faggioli prvak Europe Kategorije II i Makedonac Igor Stefanovski europski prvak Kategorije I.

U Austriji je boravila i delegacija Autokluba Buzet, organizatora tradicionalne utrke „Buzetski dani“ sudjelujući na uobičajenom sastanku svih organizatora brdskih utrka po okončanju sezone, a boravak brojnih gostiju iz cijele Europe domaćini su uz ceremoniju  proglašenja pobjednika FIA Europskog prvenstva i Kupa brdskih utrka iskoristili za susret gostiju s gradonačelnikom i domicilnim vatrogascima, potom za posjet lokalnoj sirani, te izlet u Graz s posjetom zgradi Parlamenta kao i gradskih znamenitosti. Neizbježna je bila i „turistička“ vožnja stazom Rechberg.

Susret Buzećana i ostatka Europe protekao je u prijateljskom ozračju, razmjeni iskustava, analizi  protekloga, ali i  dogovoru buduće suradnje uz ugodnu zabavu s gostoljubivim domaćinima kao i najboljim europskim automobilistima.

(mik)

Snimci: M.Krpan & www.buzet.hr