Proglašenje automobilističke sezone 2011

  

HOTEL „OLYMPIA“ I OVE GODINE DOMAĆIN PROGLAŠENJA                      Treću godinu za redom Upravni odbor Hrvatskog auto i karting saveza prihvatio ponudu da Hotel „Olympia“ u Vodicama bude domaćinom završne svečanosti proglašenja automobilističke sezone 2011. i dodjele zasluženih priznanja. Noć automobilista održati će se 28. siječnja 2012. godine, a Tajništvo HAKS-a uputilo je na adrese dobitnika priznanja kompletne informacije o organizaciji tradicionalne godišnje svečanosti hrvatskog auto sporta. Vlasnik Hotela ujedno i član Upravnog odbora HAKS-a gospodin Josip Stojanović Jolly sveg srca i otvorenih vrata dočekuje najbolje hrvatske vozačice i vozače.


Više od 300 priznanja  za osvojena prva, druga i treća mjesta pojedinačno, ekipno ili timski u svakoj od raspisanih disciplina državnog prvenstva na kružnim i brdskim stazama, auto rallya, autocrossa, ocjenskog auto rallya i autoslaloma, te kupa u kronometar vožnjama čeka svoje vlasnike. Proglasiti će se i pobjednici Međunarodnog regionalnog prvenstva Hrvatske na brdskim stazama i u auto rallyu, a posebno će biti nagrađeni pojedinci, ekipe i timovi najvišim priznanjima HAKS-a za kontinuitet osvajanja naslova prvaka tri uzastopno ili pet puta s prekidima, te najuspješniji organizatori u sezoni 2011. Proglasiti će se i najuspješniji automobilist, automobilistkinja i junior sezone, te dodijeliti nekoliko posebnih priznanja što ih je prihvatio Upravni odbor HAKS-a.


Statistički gledano u popis  dobitnika priznanja - pojedinaca je 136 i stižu iz 43 kluba HAKS-a, a sa po deset predstavnika najzastupljenija su dva kluba – Auto karting klub „Zanatlija“ iz Zagreba i Autoklub „RI autosport“ iz Rijeke. Ekipna ili timska priznanja primiti će predstavnici 21 kluba. Uz to pozvano je i 14 dobitnika iz inozemstva u okviru Međunarodnog regionalnog prvenstva Hrvatske i to vozači iz Austrije, Češke, Slovačke, Slovenije i Mađarske.


Uoči posljednjeg siječanskog vikenda svi putovi nas vode u srednju Dalmaciju – u Vodice. Otvorenih vrata oktanske asove dočekuje hotel Olympia. (mik)Snimio: M.Krpan