RALLY SANTA DOMENICA - VIŠE OD STOTINU POSADA

  

6. HUSQVARNA RALLY SHOW SANTA DOMENICA

 

                   Ovaj vikend u okolici Svete Nedelje i Samobora zasigurno je rezerviran za pravi oktanski show. Zasluge treba pripisati neumorenim  entuzijastima Auto karting kluba „Sveta Nedelja“ koji u subotu 28.  i nedjelju 29. studenoga organiziraju uz tehničku izvedbu  zagrebačkog Autokluba „Delta Timing“ pozivno međunarodno natjecanje  „6. Husqvarna Rally Show Santa Domenica 2015.“ što će se odvijati u Svetoj Nedelji i okolici Samobora.

Prijavilo se čak 105 posada iz pet zemalja – Hrvatske, Slovenije, Austrije, Mađarske, Srbije, pa čak i iz dalekih Norveške,Velike Britanije i Švedske. Nastupati će u 20-tak različitih marki automobila, a bit će raspoređeni u četiri klase: sprint do 1400 ccm, pro sport do 2.000 ccm, no limit preko 2.000 ccm i RWD, a posebno će se nagrađivati  juniori do 21 godine, vozačice, posade sa Lada automobilima i seniori stariji od 50 godina. Ove se godine  na identičnoj 96 posto makadamskoj stazi tri puta lijevi i dva puta desni krug ukupne duljine brzinaca 30,23 km.

Na kraju natjecateljske sezone dođe i vrijeme ležernosti i opuštanja. Upravo to uz istinski dvodnevni spektakl neovisno o vremenskim uvjetima dožive stotine sudionika, već potvrđenih i naslovima prvaka tituliranih vozača, ali i onih kojima je to pravi izazov. Na svoje dođe i desetak tisuća ljubitelja brzina koji se skupe uz stazu i bogat,raznovrstan i specifičan vouni park.Posebno su atraktivna dva nova „skoka“. Broj prijava je bio ograničen na 100 uz pravo organizatora za 20-tak „wild card“ pozivnica. Vrijedi spomenuti i dosadašnje pobjednike: 2010. Juraj Šebalj i Toni Klinc, 2011. I 2012. Ivan Goran Čibej i Saša Bitterman, te posljednje dvije godine Austrijanci Beppo Harrach i Dominik Jahn.

Imena s ovogodišnje liste prijava garantiraju vrhunske vožnje i pravu završnicu oktanske sezone u nas.

Okupljanje sudionika je u subotu 28. studenoga od 13,30 do 16 sati na verifikaciji i tehničkom prijemu što će se odvijati na središnjem Trgu Ante Starčevića u Svetoj Nedelji i prostorima Mjesnog odbora. U jutarnjim satima od 10 do 111,30 sati mogu se upoznavati n brzinci lijevog kruga vožnje, a potom dva sata desnog. Ceremonijalni start predviđen je u 18 sati sa Trga Ante Starčevića. Iza 20 sati  je nezaobilazni Rally Party.

Nedjeljno jutro  najavljuje natjecateljski dan od 8,05 sati kada starta prvi, pa do petog čiji je start predviđen u 15,15 sati. U 17 sati najboljima će se pripasti  počasne i prigodne nagrade. (mik)