REDOVNA GODIŠNJA SKUPŠTINA HAKS-a

  

 

                    U subotu,27.veljače  u zagrebačkom Hotelu International s početkom u 10 sati  održava se redovna godišnja Skupština Hrvatskog auto i karting saveza. Hrvatski auto i karting savez okupljao je u 2015.godini  je 65 klubova i 6 županijskih saveza čiji će zastupnici razmotriti izvješća o proteklom jednogodišnjem radu Saveza, isto tako i automobilističkog i karting sporta u nas, a razmotrit će se financijsko poslovanje i usvojiti plan za 2016. godinu.

 

Automobilistička i karting sezona već kroz sedam dana izlazi iz „zimskog sna“ koji traje stotinjak dana. Najuspješniji sudionici brojnih utrka prošlogodišnje sezone  družilo se prije dva tjedna na završnoj svečanosti održanoj u zagrebačkom hotelu „The Westin“. Sadržajnog i brojem priredbi bogatog programa oktanskih sportova na četiri kotača prema svemu sudeći bit će i ove 2016.godine. Očekuje se više opd 40 natjecanja u osam automobilističkih disciplina, od kojih će neka biti održana u zemljama našeg okruženja: Sloveniji, Mađarskoj, Italiji, Bosni i Hercegovini, Srbiji i Crnoj Gori. Treba pridodati i očekivanih šest karting natjecanja ( svako sa po dvije bodovne utrke) za koje se još nekoliko dana očekuju prijave mogućih organizatora.

U organizaciji Komisija za suce i volontere  dva stručna odbora HAKS-a – za auto sportove i karting sport istoga  dana u Hotelu International rezervirano je vrijeme za redovni godišnji seminar obnove znanja (refrešing) svih sudaca HAKS-a u rangu specijalista koji će biti informirani o svim novostima za predstojeću sezonu, provesti raspravu sa sportskim direktorima i odgovornim dužnosnicima Saveza s početkom u 14 sati.

(mik)