DONCHEV POČEO DOBIVATI BRZINCE

  

41.CROATIA RALLY HOK 2014.     Poreč,2.-4.10.2014.

 

                      Rano poslijepodne sudionici 41.Croatia rallya HOK 2014. napustili su Opatiju i uputili se u istarsku i hrvatsku automobilističku meku Buzet gdje se u okolici voze četiri brzinca na dvije različite dionice, ali zanimljivo svaka identične duljine 14,87 km.

 

BI 5 – VRH 1: DONCHEVU DRUGI BI U NIZU

 

Peti brzinac u slijedu „Vrh 1“ pripao je Bugaru Krumu Donchevu ali samo s 5 desetinki prednosti ispred Šebalja. Krum je vozio 8:52,6 minuta, a po svemu služeći tek poslijepodne proradio je i Čeh Štajf sa trećim vremenom. Šaškin je imao peto, a Prodan šesto vrijeme.

Lidersku poziciju i dalje drži Šebalj, sada već sa prednošću većom od minute – 1:06,8 ispred Šaškina, a i Turk je i dalje treći, Prodan četvrti. Treba spomenuti da za sada dobru poziciju, šestu ukupno čuva još jedna posada AK Opatija Motorsport , bračni par Tomas Hrvatin i Petra Perčić Hrvatin za upravljačem Renault Clia RS. Zbog izlijetanja ovaj je brzinac bio koban za austrijski bračni par Karl i Maria Rumpler, inače članove zagrebačkog AK Delta Sport.

 

BI 6 – MURARI 1:  ŠEBALJ I ŠAŠKIN IZA DONCHEVA

 

Murari je ime pod kojim se vozi  šesti brzinac dana. Na žalost još je jedna posada otpala, zbog izlijetanja u Renaultu Clio S1600 Pazinjani Nikola Dobrila i suvozač mu Roland Ferenčić iz porečkog AK D.T. već su deveta posada koja je otpala prvog dana, a još se vozi jedan „krug“ oko Buzeta.

Bugari nastavljaju s dobrom vožnjom. Ponovo su bili najbrži, ovog puta nepunih pet sekundi brži od Šebalja., No ovog se puta Šaškin opasno vremenski primakao Šebalju, trećim vremenom ukupno, tek tri desetinke sporiji.

Obzirom na ranije stečenu prednost vodeći su i dalje Šebalj i Klinc, a slijede Šaškin-Bruner i Tork- Ložnar Kranjc. Doncheva i Štajfa kao favorite mogućem pobjedničkom postolju mogu približiti, po svemu sudeći, tek neke greške ili poteškoće vodećih. Ipak, za konačne je prognoze još rano.

U 20 sati u porečkoj se Zagrebačkoj ulici očekuje sudionike koji će biti sreće privesti kraju posljednja dva brzinca prvog dana – Vrh 2 i Murari 2.

 

Rezultati poslije 6 BI:

1.Šebalj-Klinc 54:06,8 minuta, 2.Šaškin-Bruner +1:07,1 minuta, 3.Turk-Ložnar Kranjc +1:35,8, 4.Prodan-Draženović 2:26,7, 5. Varkonyi-Balog +4:22,1, 6. Hrvatin- Perčić Hrvatin +4:40,7, 7. Štajf-Rajnoha +5:01,5, 8.Donchev-Yordanov +5:34,7, 9.Prek-Mršnik +7:14,0, 10.Puskadi-Janos +7:55,7, ...

 

(mik)

Snimci:M.Krpan