SEKULIĆ I ROMIĆ – DVOSTRUKI POBJEDNICI

  

7. Nagrada Virovitice 2012.

 

     Nastavlja se  karting sezona Prvenstva Hrvatske. Za nama je i 7. Nagrada Virovitice, održana proteklog vikenda, na kojoj su trideset i dva vozača svojim nastupima apsolutno sve utrke dana učinili izuzetno atraktivnima i zanimljivima. Organizaciju potpisuju vrijedni sportski radnici Auto moto karting kluba „Cobra Vitrovitica“ potpomognuti i podržani u svemu od Grada Virovitice i tvrtke „Romić Promet“ d.o.o.

 

LIMAČ 50

SVAKA UTRKA - NOVO ISKUSTVO

 

Sa svakim novim natjecanjem najmlađi natjecatelji klase „Limač 50“ pokazuju da je ovo za njih pravi put pripreme i uvoda u ozbiljniju klasu „Mini 60“. I ovaj puta vodeće pozicije izmjenjivali su više puta i svaka greška skupo je naplaćena. Ipak,  najviše je pokazao Marko Turk iz AK „FM Team“ ispred klupskog kolege Lovre Carina i člana KK „Rijeka“ Adriena Meseca. Na postolju su im se  pridružili  i Lea Šajnić (KK1), Filip Lozić (KK „Rijeka“) i Filip Kranjac (AKK „Podravina Koprivnica“).

 

MINI 60

NEPOBJEDIVI  DAMIAN SEKULIĆ

 

Ove sezone tradicionalno najbrojnija i najzanimljivija klasa Prvenstva Hrvatske i ovaj put nije razočarala, a nažalost u prvoj utrci došlo je i do prvog ozbiljnijeg  „sudara“ sezone koji je srećom završio samo manjom štetom na kartinzima. Iako je konkurencija sve bliže i ovog je puta već od kvalifikacija glavnu riječ imao Damian Sekulić (AMKK „Cobra Virovitica“), dok je drugoplasirani na kvalifikacijama Matija Jurišić (AK RI autosport) skupo platio manju tehničku nepravilnost na kartingu i morao startati sa začelja obje urke, tako da je sa druge pozicije startala odlična Matea Turk (AK „FM Team“), a sa treće Max Herendić (KK 1).

Prva utrka donijela je već u prvom zavoju staze spomenuti sraz i udaljila sa natjecanja tri riječka vozača – Daria Ćućića, Lea Mladenića i Matiju Jurišića, te Luku Vuka (AKK „Podravina Koprivnica“), dok je do kraja utrke odustao još i Mihael Meretaj (AMKK „Cobra Virovica“).

Damian Sekulić utrku je odvezao rutinski do pobjede, a na drugu poziciju plasirao se domaći vozač Dorian Vargović iz AMKK „Cobra Virovitica“ ispred trećeplasiranog Maxa Herendića, dok se na četvrto mjesto plasirala Matea Turk.

Druga utrka, za razliku od prve,  prošla je bez većih problema i Damian Sekulić zabilježio je šestu uzastopnu pobjedu sezone, dok je plasmanom iza njega svoju drugu poziciju u prvenstvu učvrstio Max Herendić. Na treće mjesto plasirala se Matea Turk, koja je ovim rezultatom preuzela i treću poziciju prvenstva, a na četrvrto Leo Mladenić.

 

KF3

MUCAK POBJEDNIK DANA

 

            William Mucak, član KK1 na natjecanju u Virovitici ostvario je još jednu pobjedu i osvojio važne bodove za prvenstvo kojima se malo udaljio glavnom konkurentu Luki Mavrinu iz istoimenog kluba. Na samim kvalifikacijama prvo je  mjesto osvojio Juraj Kovačić iz KK „Koprivnica“, ali je, također zbog utvrđene tehničke nepravilnosti, morao startati sa zadnje pozicije. Odlični Mavrin u prvoj vožnji došao je do pobjede ispred Mucaka, Kovačića i četvrtoplasiranog Marina Radetića (KK „Rijeka“).

U drugoj vožnji poredak se potpuno izmjenio, tako da pobjedu druge utrke i samog natjecanja klase 3 odnosi Mucak, dok drugi u napetoj završnici kroz cilj prolazi Kovačić ispred Mavrina i Radetića. Konačni poredak natjecanja bio je: Mucak, Mavrin, Kovačić, Radetić.

 

KZ2

ROMIĆU  POBJEDE U OBJE VOŽNJE

 

U vrhunskoj utrci devetorice vozača klase 4 zasluženo je do pobjede stigao Filip Romić (AMKK Cobra  Virovitica). Već od samih kvalifikacija pokazao je da je u vrhunskoj formi i da  će biti glavni favorit za pobjedu dana. Na drugo mjesto kvalifikacija i prve trke plasirao se Marko Sitarić, također član domaćeg kluba, a na treće također u kvalifikacijama i prvoj vožnji Žarko Martinjak (KK Koprivnica). Nažalost u prvoj vožnji došlo je do prekida uslijed sraza nakoliko kartinga, a liječnička pomoć pružena je jednom od natjecatelja. Na sreću uskoro je stigla i informacija da se radi o lakšim ozljedama, te je natjecanje nastavljeno.

Druga utrka pripala je gotovo očekivano Romiću ispred Martinjaka i Ivana Žovana (KK „1“ Zagreb). Konačni poredak dana bio je: Romić, Martinjak, Žovan, Sitarić.

 

ROTAX KUP

 

7. Nagrada Virovitice bodovala se i za Rotax Kup. U konkurenciji četvorice natjecatelja isti broj bodova i po jednu pobjedu i jedno drugo mjesto ostvarili su Tomislav Lovrenc (KK „Podravina Koprivnica“) i Marin Posavec (AMKK „Cobra Virovitica“), dok je treće mjesto u obje vožnje pripalo Luki Buzo (AMKK „Cobra Virrovitica). Na četvrto mjesto plasirao se iz „FM racing teama“ Nikola Samaržija.

 

„COBRA“ PREUZELA VODSTVO

 

Vozači domaćeg AMKK „Cobra Virovitica“ pobjednici su 7. Nagrade Virovitice u konkurenciji klubova sa 145 osvojenih bodova. Bilo je to i očekivana pobjeda, tim više što je ekipa nastupila u brojnijem i dobro raspoređenom sastavu kadau pitanju klase. Na drugo mjesto plasirao se KK „1“ iz Zagreba sa 122 boda ispred KK „Koprivnice“ sa 96 bodova.  U poretku Prvenstva Hrvatske Virovitičanci su uspjehom da domaćem terenu prešli u vodstvo, ali je očito da će konkurencija u borbi za pobjedničku stepenicu postolja biti oštra do kraja sezone.

 

KREATIVNI „KREATORI“

 

„Kreator Racing Team“ ( Sekulić, Herendić, Kovačić )   osvojio je još dva prva mjesta. Poslije prve utrke bilo je tijesno sa svega četiri boda prednosti, ali je već to nadoknadio sa 23 boda „viška“ u drugoj vožnji. Znatno je bodovno odmakao od konkurencije, ali vozači preostala dva tema - „Racing teama Romić“ ( Romić, Sitarić, Vargović ) i „Karting teama Prelučka Legenda - Rijeka“ ( Mesec, Jurišić, Radetić ) marljivo skupljaju bodove.

 

Rezultati:

Prva utrka: Limač 50 – 1.Marko Turk, 2. Carin (oba FM Team Zagreb), 3. Mesec (KK Rijeka); Mini kart – 1. Sekulić, 2. Vargović (oba Cobra Virovitica), 3. Herendić (KK1 Zagreb); KF3 – 1. Mavrin, 2. Mucak (oba KK1), 3. Kovačić (Koprivnica); KZ2 – 1. Romić, 2. Sitarić (oba Cobra), 3. Martinjak (Koprivnica); ekipe 1. AMKK Cobra Virovitica 75 bodova, 2. KK 1 Zagreb 61, 3. KK Koprivnbica 43; timovi 1. Kreator Racing Team 57, 2. Racing team Romić 53, 3. Karting team Prelučka legenda 13.

Druga utrka: Mini kart – 1. Sekulić, 2. Herendić, 3. Matea Turk (FM Team); KF3 – 1. Mucak, 2. Kovačić, 3. Muvrin; KZ2 – 1. Romić, 2. Martinjak, 3. Žovan (KK1); ekipe 1. AMKK Cobra Virovitica 70 bodova, 2. KK 1 Zagreb 61, 3. KK Koprivnbica 53; timovi 1. Kreator Racing Team 65, 2. Racing team Romić 41, 3. Karting team Prelučka legenda 24 boda.

Rotax kup: Prva utrka 1. Posavec (Cobra), 2. Lovrenc (Podravina Koprivnica), 3. Buzo (Cobra); druga utrka 1. Lovrenc, 2. Posavec, 3. Buzo.

(mik,m.j.)