Ovdje ste:   SKIJERING U SKRADU

SKIJERING U SKRADU

  

                   Prije dvije godine obnovljeno je zanimljivo i krajnje atraktivno okupljanje automobilista i skijaša na – snijegu. Poslije dugog niza godina entuzijazmom nekolicine sportskih automobilističkih zanesenjaka tada novog i mladog   Autokluba „Ravna Gora“ organizirano je natjecanje u skijeringu, svojevremeno jednoj od disciplina redovnog državnog prvenstva rallya II kategorije.

Ukoliko to dozvole vremenske prilike Autoklub „Ravna Gora“ organizira, poslije odgode proteklog vikenda, u subotu 18. veljače  prvo ovogodišnje natjecanje u skijeringu Otvorenog prvenstva Ravne Gore „GO-KO 2012.“.

Skijering je sportska disciplina u kojoj sudjeluju vozač i skijaš, te iskazuju svoju umješnost savladavanja zimskih uvjeta na snijegom i ledom pokrivenoj stazi ne dužoj od 2 km. Natjecateljski par raspoređuje se u četiri klase tehnički ispravnih i za javni promet registriranih vozila i to  prema snazi i karakteristikama vozila do 1600 ccm, do 2000 ccm, preko 2000 ccm ( sve jednoosovinski pogon )  i vozila  4x4 sa pogonom na sva četiri kotača. Pored automobilističkih ove je godine raspisana i klasa motocikala četverokotača (quad) bez obzira na pogonske osovine. I vozač i skijaš opremljeni su zaštitnim kacigama, u pripadajućoj sportskoj odjeći svakog sporta, a vozilo vuče skijaša čvrstim konopom dugim od 7 do 8 metara. Na pogonskim kotačima vozila obvezne su zimske gume, a nije dozvoljeno korištenje lanaca ili „čavlerica“, kao niti upotreba lanaca ili plastika.

Subotnje natjecanje odvijati će se na stazi „Hribac – Hlevci“ nadomak Skrada, a ista je na dionici Ravna Gora – Skrad. Dužina je 1.360 metara s prosječnim usponom 1,5 posto.

Snijega očito neće nedostajati, kao niti izuzetno niskih temperatura, a isto „u paketu“ zbog sadašnjih polarnih uvjeta na ovim našim prostorima prije može biti opet - razlogom odgode. Administrativni i tehnički prijem sudionika sa kompletnom opremom predviđen je od 8 do 9,30 sati u Vatrogasnom domu DVD Hribac, prvi trening je u 10,15 sati, svečano otvaranje manifestacije u 12,30 sati, a prva od dvije bodovne vožnje u 12,30 sati. Druga je na rasporedu u 14,15 sati. Najuspješnijima u ukupnom poretku i pet klasa, te nekoliko posebnih nagrada i priznanja  biti će uručena u 17,45 sati u restaurantu Breza u Ravnoj Gori. Prijave se primaju do petka 17. veljače u 24 sata, a uz dvostruku kotizaciju i neposredno na verifikaciji. Obzirom na specifičnost uvjeta za održavanje manifestacije poželjan je kontakt sa predstavnicima  organizatora ( Alen Šporer 098 174 4181 ili Mladen Gecan 099 685 2812). (mik)