SLALOMAŠI PONOVNO U GENERALSKOM STOLU

  

HRVOJE BELINIĆ JURI NOVU POBJEDU

 

                   Prošlogodišnja premijerna izvrsna atmosfera, ugodno druženje, krajnje sportsko nadmetanje u pitoresktnom kraju pored Mrežnice, na stazi za koju se u pripremi najavljivalo da  je zahtjevna, kombinacija uspona, prijevoja, oštrih zavoja i brzih ravnih dionica dovoljna su garancija da se autoslalomaši i ove godine nađu u Generalskom Stolu. Zahvaljujući organizaciji zagrebačkog Autokluba „Ina Delta“ čiji su suradnici u sportskom dijelu kolege „bratskog“ AK Delta Team, a u svemu ostalom suorganizator Općina Generalski Stol u subotu 4.srpnja održava se „2.Nagrada Generalskog Stola 2015.“. Nastup na drugom ovogodišnjem natjecanju Prvenstva Republike Hrvatske koje se ujedno boduje i za Prvenstvo Sjeverne lige i Prvenstvo Zagreba prijavilo je 43 vozačice i vozača iz 11 klubova.

Vozi se na stazi dugoj 1.270 metara  sa 37 slalom vrata podijeljenih u osam sektora.

Poslije otvorenja sezone u Dubravi na čelo ljestvice ukupnog poretka zasjeo je Hrvoje Belinić (AK Pula-Rovinj) ispred Gorana Laušina (SAK Samobor) i Mladena Đajića (Ragusa Racing).Ekipno su se bodovima izdvojili Samobor, Pula-Rovinj i Dubrava pa je za očekivati novu borbu za svaki bod na stazi na kojoj su i prošle godine upravo vozači ova tri kluba briljirali.

Zbog održavanja ove manifestacije 4.srpnja će na Županijskoj cesti Ž3185 A.G. Grada Karlovca – Barilović – Perjasica – Generalski Stol (D23), na dionici od mosta na rijeci Mrežnici u Kejićima u dužini 1.500 metara u smjeru Perjasice promet biti zatvoren od 10 do 18 sati.

Okupljanje sudionika sa verifikacijom i tehničkim prijemom je od 9 sati, trening je od 10,30, a prva od tri bodovne vožnje starta u 14 sati. Proglašenje najuspješnijih očekuje se  oko 17,30 sati.

 (mik)

Snimci: M.Krpan