Ovdje ste:   SLALOMAŠKI VIKEND

SLALOMAŠKI VIKEND

  

                       Najbolji hrvatski autoslalomaši poslije dvomjesečne pauze vraćaju se na staze. U vikendu što je pred nama održati će se dva bodovna natjecanja Prvenstva Republike Hrvatske koja će se ujedno bodovati i za Prvenstvo Regije Sjever HAKS-a, ali i Prvenstvo Zagreba, dok je nedjeljno i međunarodno za CEZ. Autoslalom ove godine bilježi jubilarnu desetu sezonu što je početkom travnja nastupom 66 vozačica i vozača startala u Poreču, a već ovaj vikend pokazati će da je i dalje najmasovnija disciplina domaćeg oktanskog sporta na četiri kotača.

Pobjedom u „generalci“ i ovogodišnju sezonu počeo je najtrofejniji hrvatski autoslalomaš Dejan Kopajtić član AK Rijeka, ujedno najbolji u grupi III sportskih automobila. U grupi II sprint automobila prvu pobjedu nove sezone ostvario je državni prvak Marino Milokanović (Skok racing), dok je u grupi I serijskih automobila iznenađenje mnogima pobjedom u Poreču priredio Dario Mučnjak (Samobor) čija je ekipa uz AK Skok racing iz Brtonigle osvojila identičan broj bodova i tako zasjela na sam vrh poretka 20-tak klubova. Istarski automobilisti Iva Peruško (Pula-Rovinj) i Nino Andrejević (Buzet autosport) nisu dozvolili iznenađenja  u konkurenciji vozačica, odnosno juniora, te tako pobjedama otpočeli ovogodišnju  sezonu što će potrajati do sredine listopada.

 

BRDSKI SLALOM U PODGORJU BISTRIČKOM

 

Zagrebački autoklub „Delta“ ove je godine za destinaciju „9. Nagrade Grada Zagreba 2011.“  odabrao brdsku dionicu sjeverne strane Medvednice nadomak Marije Bistrice čija je općina i pokrovitelj, u Podgorju Bistričkom, odnosno Adamovcu dionici poznatijoj po reli nastupima. Odabrana je dionica duljine 1.255 metara na kojoj će biti 41 slalom vrata. Zahtjevna i izazovna staza, na neki način novost poslije niza godina među odabirom dionica za autoslalom ( u odnosu na karting staze ili ravničarske dionice ) tražiti će od sudionika dobru pripremu automobila, ali i snalaženje u prirodnom ambijentu brdske zavojite dionice. Prijavljen je 91 vozač i vozačica iz 23 kluba, među kojima je sa 11 sudionika najzastupljeniji zagrebački AKK Zanatlija.

Natjecanje se održava u subotu 11. lipnja a počinje verifikacijom i tehničkim prijamom u 8 sati. Trening je u 10,30, a prva od tri bodovne vožnje na rasporedu u 13 sati. Proglašenje najuspješnijih predviđeno je u 17,30 sati.

U subotu 11. lipnja za sav promet bit će zatvoren dio županijske ceste Marija Bistrica – Adamovec – Moravče, od raskrižja sa cestom Marija Bistrica – Laz – Kašina – Sesvete ( u dužini 4 km ). Obilazni smjer: Marija Bistrica – Laz – Kašina – Sesvete – Moravče.

 

 

 

 

MEĐUNARODNI ŠTIH DUBRAVE -  REKORDER PO PRIJAVAMA

 

Već niz godina najveći odaziv sudionika je za natjecanje u zagrebačkoj Dubravi. Vrijedni sportski radnici istoimenog zagrebačkog kluba osmislili su autoslalom u urbanoj sredini Metropole po čemu je jedinstven u nas, a ono bitno je da se uz stazu okupi nekoliko tisuća ljubitelja brzina. „5.  Dani Dubrave – autoslalom 2011.“ međunarodna je manifestacija, bodovno natjecanje Prvenstva Srednjeeuropske zone (CEZ) uz tri domaća bodovna sustava. Prijavljeno je  za ovu sezonu rekordnih 111 sudionika, hrvatskih iz 25 klubova, te šest vozača iz Austrije i Mađarske. Natjecanje se odvija u novoj Branimirovoj  sa startom kod trgovačkog centra „Billa“ od Čulinečke ulice, a staza duljine 1.375 metara  ima 36 slalom vrata i osam dodatnih prolaza pored čunjeva u nizu. Suorganizator natjecanja što se odvija u okviru „Dana Dubrave“ je Narodno sveučilište Dubrava, a tehnički izvoditelj AK Delta.

Nedjeljni program 12. lipnja počinje verifikacijom u 7,30 sati, trening je od 10 sati, a prva od tri vožnje starta u 13 sati. Pehari najuspješnijima uručivati će se oko 17,30 sati.

U nedjelju 12. lipnja od 8,30 do 17,30 sati biti će zatvoren za sav promet dio Branimirove ulice, od Čulinečke ceste (TC „Billa“) do raskrižja sa Zagrebačkom cestom u Sesvetama ( ukupne duljine 1.500 m ). Obilazni smjer Avenijom Dubr