PRVENSTVO REGIJE SJEVER - SLAVONSKI BROD CENTAR AUTOSLALOMA I KRONOMETRA

  

                         Vrijedni sportski radnici Autokluba „SB autosport“ sa dvije manifestacije organizacijski se uključuju u ovogodišnje bogato i sadržajno novoustanovljeno Prvenstvo Regije Sjever HAKS-a. Ovog vikenda u Slavonskom Brodu održava se prvo u subotu 15. listopada natjecanje u autoslalomu, da bi se u nedjelju održala dva bodovna natjecanja najmlađe hrvatske discipline – kronometar vožnje. Mjesto zbivanja „Nagrade AutoExpert Peugeot 2011.“ je prostor istoimene slavonskobrodske  Autokuće „AutoExpert“, suorganizator je zagrebački Autoklub „Delta“, glavni pokrovitelj „CTR“ d.o.o. Slavonski Brod.  Natjecanje prvog dana u autoslalomu ujedno je i bodovno Prvenstva Zagreba.

 

AUTOSLALOM - subota

 

U krugu salona automobila pripremljena je improvizirana staza duga 1.029 metara sa 34 slalom vrata i dodatnih 14 čunjeva u slalom nizu. U posljednji trenutak AK „SB autosport“ odlučio je ovim natjecanjem kandidirati za upis u kalendar hrvatskog prvenstva autoslaloma u 2012. godini, pa će isto biti pod budnim okom sportskog direktora HAKS-a Vladimira Zadravca. Prijavljeno je 36 vozača i vozačica iz sedam klubova, a podijeljeni su u tri grupe – serija, sprint i sport, prema pripremi automobila. Jutarnji jednosatni prijem, verifikacija i tehnički prijem počinje u 8 sati, da bi trening bio u 10,30 sati. Prva od tri bodovne vožnje kreće u 13 sati, a za konačni poredak uzimaju se rezultati dvije bolje. Proglašenje najuspješnijih je oko 17 sati.

 

KRONOMETAR – nedjelja

 

Na istom prostoru okruženja Autosalona Peugeot AutoExperta u nedjelju se voze dva bodovna natjecanja kronometar vožnji. Staza je pojednostavljena u odnosu na slalom, bez slalom vrata, pa se očekuje zanimljiva vožnja. U konkurenciji je 35 vozačica i vozača koji su također razvrstani u tri grupe prema automobilima.  Dužina staze je 1.420 metara , a voze se tri kruga.

Satnica je gotovo identična subotnjoj s time da trening počinje pola sata ranije, a od 12 sati na rasporedu je prva, potom u 14 sati druga bodovna vožnja. (mik)